latinica  ћирилица
17/08/2018 |  16:02 | Autor: RTRS

Zvijezda topi Čelik, Radnik i Krupa favoriti

Tri srpska predstavnika u Premijer ligi BiH ovog vikenda mogu se nadati nešto boljim rezultatima, nego u prošlom vanrednom kolu, jer Krupa i Radnik su favoriti na svom stadionu, dok Zvijezda 09 ima kvalitet da sa "Bilinog polja" vrati se neporažena.
Premijer liga BiH - Foto: ilustracija
Premijer liga BiHFoto: ilustracija

Krupa je u Tuzli doživjela prvi poraz u sezoni, a Gošk je idealna prilika da se dođe do drugog trijumfa i napravi iskorak ka gornjem dijelu tabele. Ukoliko Elvir Koljić i društvo budu raspoloženi, tim iz Gabele trebao bi kanjon "Tijesno" napustiti pognute glave.

Slično razmišljaju i u Radniku, koji će na svom terenu ugostiti Mladoost, po mnogima najlošiju ekipu u ligi. Tim Mladena Žižovića igra dobro, ali ima probelma sa efikasnošću, i ukoliko napadači prorade, u Semberiji ne bi smjelo da bude problema oko tri nova boda Radnika.

Najteži zadatak imaće premijerligaš iz Etna Sela Stanišići, koji će u goste Čeliku. Samo tri boda na kontu nedaju preveliki optimizam, ali sigurno da Čelik nije ekipa koja se ne može iznenaditi.

Derbi kola igra se na "Koševu" gdje će megdan podijeliti Sarajevo i Zrinjski, a ovaj duel sa centra povešće Dragan Petrović, arbitar iz Banjaluke.

Parovi 6. kola:

Subota, 17 časova

Čelik - Zvijezda 09 (Admir Musić, Sarajevo)

Krupa - Gošk (Slađan Došlo, Istočno Sarajevo)

Radnik - Mladost (Luka Bilbija, Prijedor)

Nedjelja, 19 časova

Tuzla Siti - Željezničar (Ermin Sivac - Zenica)

Nedjelja, 20 časova

Sarajevo - Zrinjski (Dragan Petrović, Banjaluka)

Ponedjeljak, 20 časova

Široki Brijeg - Sloboda (Sabrija Topalović, Zenica)