latinica  ћирилица
18/09/2018 |  08:21 ⇒ 14:26 | Autor: TANЈUG

LŠ: Navijači pune Marakanu!

Počinje nova sezona Lige šampiona u kojoj će prvi put poslije 26 godina nastupiti i Crvena zvezda.
Marakana, navijači (Foto: Stefan Kojić) -
Marakana, navijači (Foto: Stefan Kojić)

Šampion Srbije je na startu takmičenja domaćin italijanskom Napoliju.

Navijači iz čitave Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije, Švajcarske i ostalih dijelova Evrope uveliko su ispred i oko stadiona "Rajko Mitić".

Kolika euforija vlada najbolje govori da mnogi nemaju ulaznice za meč, ali su uprkos tome došli u Beograd na najveći srpski stadion, javlja reporter Tanjuga sa lica mjesta.

Među 50.000 "srećnika" utakmici će prisustvovati i dvojica navijača iz Bazela, koji su do ulaznice došli preko interneta i za njih čekali četiri sata.

- Dugo smo čekali, ali se na kraju isplatilo. Očekujem pobjedu 2:1 - kaže Manuel, a njegov drug kaže da će čovjek odluke biti Boaći.

Naravno, tu je i veliki broj pristalica iz Republike Srpske, a dvojicu njih novinar Tanjuga je susreo po izlasku iz klupske prodavnice sa kupljenim rekvizitima.

- Došli smo iz Gradiške, nabavili karte srećno i zato se osjećamo ispunjenima što imamo priliku da budemo dio spektakla - poručili su navijači, uz poruku da vjeruju u pobjedu.

Na svakom koraku oko stadiona osjeća se duh Lige šampiona i velikog događaja, veliki broj redara je već angažovan, a tu su i oni koji su zaduženi da obave posljednje tehnicke pripreme za utakmicu.

Utakmica C grupe Lige šampiona između Crvene zvezde i Napolija igra se večeras od 21 sat na stadionu "Rajko Mitić".