latinica  ћирилица
14/10/2018 |  16:54 ⇒ 16:55 | Autor: RTRS

Mirne mreže u Bukureštu!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je neriješeno sa Rumunijom odigravši u Bukureštu bez golova (0:0) u meču 4. kola lige C "Lige nacija". Priliku utakmice za "orlove" propustio Tadić u 44. minutu kada je promašio kazneni udarac.
(Foto:Tanjug / (AP Photo/Vadim Ghirda) -
(Foto:Tanjug / (AP Photo/Vadim Ghirda)

Ovim bodom Srbija je ostala na prvoj poziciji sa osam bodova, Rumunija ima dva boda manje, pa izabranici selektora Mladena Krstajića u poslednje dvije utakmice (Litvanija i Crna Gora) ulaze sa velikom prilikom da osvoje prvo mjesto i plasman u ligu B, ali i ostanu u trci za plasmanom na Euro 2020. godine.

Prvu pravu priliku za Srbiju propustio je Mitrović u 20. minutu, kada je nakon odlične lopte Milinkovića krenuo sam prema golu Rumuna, uslijedio je udarac sa 16 metara, ali lopta završava pored gola.

Osam minuta kasnije domaćin uzvraća iz slobodnog udarca preko Marina, ali Rajković krajnjim naporom izbacuje loptu u korner.

Igrao se 39. minut kada je Srbija mogla doći u vodstvo. Radonjić je prošao u svom stilu, uputi centaršut na pet metara, Gaćinović uklizuje, ali lopta završava nekoliko centimetara pored gola Tatarašauna.

U 44. minutu penal za Srbiju i crveni karton Tamašu, nakon opasne igre đonom nad Gaćinovićem. Udarac sa 11 metara vveoma traljavo je izveo Tadić, i lopta odlazi visoko preko gola.

I u nastavku meča Srbija je bila agilnija, opasnija, vješto koristeći igrača više. Na prvu priliku čelako se do 56. minuta, ali nakon velie gužve u petercu Rumuna, Radonjićev pokušaj završava u bloku, da bi u kontranapadu domaćina Rajković morao istrčavati van 16 metara, ali na njegovu sreću sve se završilo dobro po tim Srbije.

U 67. minutu Mitrović se našao dva puta u prilici. Prvo je odlično šutirao sa distance, ali golman brani, da bi u nastavku akcijue bio najviši u skoku, ali glavom šalje loptu preko gola. Pet minuta kasnije ponovo Mitrović, ponovo udarac glavom, ovaj put fantastično brani Tatarašaun. Mitrović je konačno pogodio u 85. minutu, ali nažalost iz nedozvoljene pozicije, pa je a semaforu ostao onaj najnepopularniji rezultat 0:0.

Rumuni pjevali "Kosovo je Srbija"

Navijači Rumunije tokom utakmice nekoliko puta su skandirali "Kosovo je Srbija". 
Dvije grupe navijača više puta tokom prvog poluvremena poslali su ovu poruku uz burne aplauze sa tribina, posebno od malobrojnih srpskih navijača.