latinica  ћирилица
07/12/2018 |  15:44 | Autor: BETA

Trinkijeri: Protiv Igokee nam je potrebna sva moguća energija

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da je Igokea nezgodan protivnik pred duel dve ekipe u ABA ligi, koji se igra u subotu u 17.00 časova.
Andrea Trinkijeri (Foto: N.Negovanović) -
Andrea Trinkijeri (Foto: N.Negovanović)

Italijan je istakao da će "crno-bijeli" u svakom trenutku predstojeće utakmice morati da ulože svu energiju koju imaju.

Nakon pauze zbog kvalifikacionih mečeva za odlazak na Svjetsko prvenstvo, utakmicama desetog kola nastavlja se takmičenje u ABA ligi, a košarkaši Partizana će sutra gostovati Igokei.

"Očekuje nas veoma nezgodan protivnik, ekipa koja ima puno talenta i koja u poslednje vrijeme postiže više od 100 poena po utakmici. Pojačali su se sa nekoliko iskusnih igrača... Opasni su i sa spoljnih i sa unutrašnjih pozicija, ali mi moramo gledati sebe i sopstvene snage upotrebiti da protiv takvog protivnika napravimo rezultat koji želimo", rekao je Trinkijeri za klupski sajt.

Uoči sutrašnjeg meča, oba tima imaju isti učinak u regionalnoj ligi - četiri pobjede i pet poraza.

"Biće teška utakmica, s puno borbe, a da bismo igrali kako želimo moramo u svakom trenutku uložiti svu energiju koju imamo", rekao je Trinkijeri.

Kapiten "crno-bijelih" Novica Veličković rekao je da vjeruje u trijumf.

"Svaka utakmica u ABA ligi je za nas od presudnog značaja. Igokea se dobro pojačala, podigla formu i želi da u tom ritmu nastavi i poslije pauze. S druge strane, mi moramo da odigramo i čvrsto i pametno, kako bismo uveli utakmicu u ritam koji nama odgovara i kako bismo se u Beograd vratili s pobjedom", rekao je Veličković.

"Podrška s tribina u Laktašima nam je uvijek davala neku dodatnu snagu, a vjerujem da će zbog važnosti utakmice, broj naših navijača u hali, sutra biti još veći", naglasio je Veličković.