latinica  ћирилица
20/07/2019 |  17:25 | Autor: B92

Јunajted nezaustavljiv na ljetnoj turneji, pao i Inter

Fudbaleri Mančester Јunajteda zabilježili su i treću pobjedu na ljetnjoj turneji po Australiji i Aziji.
Mančester Јunajted (foto: eBay) -
Mančester Јunajted (foto: eBay)

Izabranici Olea Gunara Solskjera su na stadionu u Singapuru pobijedili ekipu Intera iz Milana sa 1:0 u sklopu Internacionalnog kupa šampiona.

Tako su "crveni đavoli" nastavili pozitivan niz rezultata pošto su prethodno u Australiji pobijedili Pert Glori sa 2:0, odnosno Lids sa 4:0.

Јunajted na tri utakmice nije primio ni gol uz gol razliku od 7:0, a primjetno je da je Solskjer forsirao igru preko brzih napadača, što je bio slučaj i na susretu sa timom Antonija Kontea.

Englezi su bili bolji tim tokom većeg dijela susreta, imali su posjed lopte i veći broj udaraca na gol protivnika, a reprezentativac Srbije Nemanja Matić je početkom drugog poluvremena poslije kornera šutirao glavom i pogodio stativu.

Šanse su imali i Lingard i Pogba, s druge strane Perišić, ali jedini gol na susretu postignut je u 76. minutu.

Poslije slobodnog udarca sa 20-ak metara iskosa sa lijeve strane koji je izveo Ešli jang, Samir Handanović je odbio loptu, ali pravo do noge Mejsona Grinvuda.

On je uspio da je primiri, oslobodi se protivničkih igrača i preciznim udarcemn leijvom nogom sa desetak metara zatrese mrežu.

Od Grinvuda, koji je izdanak Јunajtedove omladinske škole, očekuje se mnogo, a ovo mu je bio drugi gol na pripremema, pošto je i na prethodnom meču sa Lids junajtedom takođe bio strijelac.

Inter 24. jula u Nanđingu igra sa Јuventusom, dok Јunajted dan kasnije u Šangaju igra protiv Totenhema.