latinica  ћирилица
17/07/2020 |  12:52 ⇒ 12:54 | Autor: SRNA

Migranta koji je opljačkao kuću u Velikoj Kladuši ranio rikošet

Migranta iz Sirije /29/ ranio je rikošet metka koji je iz pištolja ispalio muškarac čiju kuću je u mjestu Zborišta, opština Velika Kladuša, ovaj Sirijac opljačkao.

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić izjavio je Srni da je migrant osumnjičen za razbojničku krađu, za koju kaže da je prijavljena juče ujutru oko 6.00 časova.

On je pojasnio da migrant upao u kuću, ukrao novac i nakit, te da je napao vlasnicu kuće, koja je lakše povrijeđena, a da se u međuvremenu pojavio i njen suprug.

Nakon fizičkog obračuna između vlasnika kuće i migranta, migrant je pobjegao u susjedno naselje Crvarevac, ali ga je pokradeni muškarac stigao i u zemlju ispalio metak iz pišolja, kako bi uplašio migranta, ali se on odbio i ranio ga u lijevu natkoljenicu.

Šiljdedić je naveo da opljačkani vlasnik kuće ima dozvolu za nošenje pištolja, te da je u fizičkom obračunu sa migrantom lakše povrijeđen.

Prema njegovim riječima, kod migranta su pronađeni ukradeni nakit i novac, a naknadno je ustanovljeno da je Sirijac izvršilac ranije pljačke koja se takođe dogodila u naselju Zborište, jer su kod njega pronađeni ukradeni laptop i mobilni telefon.

Šiljdedić je rekao da se vlasniku pokradene kuće na teret stavlja izazivanje opšte opasnosti i nanošenja teških tjelesnih povreda.