latinica  ћирилица
13/03/2024 |  16:23 ⇒ 16:40 | Autor: TANЈUG

U kamionu skriveno više od 42 kilograma heroina

Detaljnom analizom uzoraka tovara praškaste materije otkrivene na prelazu Preševo, utvrđeno je da je riječ o heroinu, a ne o sintetičkoj drogi kako se prvobitno sumnjalo, saopštila je danas Uprava carina.
Preševo (foto: Tanjug/ Ministarstvo finansija Srbije) -
Preševo (foto: Tanjug/ Ministarstvo finansija Srbije)

Carinski službenici su 6. marta na prelazu Preševo u pregrađenom rezervoaru jednog kamiona otkrili pokušaj krijumčarenja preko 42 kilograma droge.

Droga je otkrivena kada je na ulazu u zemlju za pregled na carinskom mobilnom skeneru izdvojen kamion strane registracije koji se iz Grčke uputio ka Belgiji.

Detaljnim pregledom su sumnje na koje je ukazao snimak skenera potvrđene, jer je unutrašnjost rezervoara bila podijeljena tako da samo jedna četvrtina primi gorivo, dok je veći dio rezervoara poslužio za skrivanje droge.

Otkrivena su 63 paketa praškaste materije teške 42.337 grama, koja je prilikom priručnog testiranja odreagovala na sintetičku drogu MDMA i amfetamin.

Zaplijenjeni tovar je tada predat policiji u dalju nadležnost, a uzorci praškaste materije poslati su na detaljnu analizu u Nacionalni centar za kriminalističku forenziku MUP-a Srbije.

Tom prilikom je potvrđeno da se zapravo radi o opojnoj drogi heroin, dodaje se u saopštenju.