latinica  ћирилица
13/03/2024 |  22:17 ⇒ 22:59 | Autor: SRNA

Vulin: Glupe i ponižavajuće igre Kvinte i Prištine

Doskorašnji direktor Bezbezbednosno-informativne agencije Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je, povodom odluke Prištine da uknjiži zemljište manastira Visoki Dečani po naredbi Kvinte, da je ovdje riječ o glupim i ponižavajućim igrama.
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Vulin je istakao da je Kvinta trijumfovala nad Aljbinom Kurtijem i da je zemlja koja je manastiru Visoki Dečani pripadala vijekovima, poslije samo osam godina od odluke takozvanog Ustavnog suda Kosova, upisana u zemljišne knjige.

On je naveo da će sada poslije velike pobjede Kvinta tražiti od Beograda da učini nešto za uzvrat, ali da to učini za osam dana i tako umiri ljutog Kurtija i povrijeđene Albance.

- Nije tajna da Srbi nisu omiljeni u EU i da ne misle da smo vrijedni njihove pažnje i poštovanja, ali za mene, ipak, ostaje tajna zašto misle da smo svi mi maloumni i da ne razumijemo njihove glupe i ponižavajuće igre. Srbi, šta nije jasno? - poručio je Vulin, koji je i osnivač Pokreta socijalista.

Vlada u Prištini naložila je danas Katastarskoj agenciji da uknjiži 24 hektara zemlje manastiru Visoki Dečani i na taj način sprovede odluku takozvanog ustavnog suda, kojom je manastiru potvrđeno vlasništvo nad imanjem koje osporavaju lokalne vlasti.