latinica  ћирилица
17/03/2024 |  11:14 ⇒ 11:37 | Autor: SRNA

Predsjednik Srbije poručio djeci sa KiM da nikada neće biti sami

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Beogradu na prijemu učenika i nastavnika osnovnih škola sa Kosova i Metohije da strašni pogrom srskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini istom žestinom i žustrinom traje i danas, ali da oni nikada neće biti sami jer je Kosmet duhovna i državna kolijevka srpskog naroda.
Aleksandar Vučić ugostio učenike osnovnih škola sa Kosova i Metohije (Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ) - Foto: TANЈUG
Aleksandar Vučić ugostio učenike osnovnih škola sa Kosova i Metohije (Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ)Foto: TANЈUG

Prijem je održan u Palati Srbija, nakon čega je Vučić u obraćanju zahvalio djeci sa Kosmeta što su posjetili Beograd na 20. godišnjicu strašnog pogorma srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini, koji istom žestinom traje i danas.

Čak se, dodao je Vučuć, ni metode ne mijenjaju mnogo, uz istu sladostrasnu podršku onih koji su ih podržavali i bombama 1999. godine, ali sada samo malo uvijenije u neku drugačiju formu.

- Hvala vam, draga djeco, zajedno sa vašim roditeljima i nastavnicima, što volite Srbiju. Znate da je to vaša zemlja, da imate samo jedan glavni grad, a to je Beograd - rekao je Vučić.

On je ukazao da se nad Srbima na Kosovu i Metohiji ovih dana sprovodi teror, dok junačku Banjsku pokušavaju da proglase nekakvim mjestom zla, ne znajući koliko su patnji i zla nanijeli srpskom narodu.

- Želimo vam da dugo živite sa svojim porodicama na našem Kosovu i Metohiji. Srbija nije nešto što je van vas. Mi smo dio vas. Bićemo zajedno sa vama i nikada neće biti sami - rekao je Vučić.

Anđela Milošević, učenica sedmog razreda OŠ "Banović Strahinja" u Banjskoj, obraćajući se u ime učenika, rekla je da srpskoj djeci na Kosovu i Metohiji nedostaje sloboda i da svakodnevno žive u strahu, te uručila Vučiću crteže koji su nacrtali, a Vučić im je uzvratio prigodnim poklonima, uz poruku da predaja nikada nije bila opcija.