latinica  ћирилица
25/08/2024 |  08:06 ⇒ 09:54 | Autor: RTS

Đoković o prekidu treninga: Za sada je sve u redu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković kaže da je sve u redu i da nema ozbiljniji problem nakon što je zabrinuo svoje navijače kada je prekinuo trening u Njujorku.
Novak Đoković (foto: arhiva/EPA-EFE/RONALD WITTEK) -
Novak Đoković (foto: arhiva/EPA-EFE/RONALD WITTEK)

Branilac titule i četvorostruki šampion Јu-Es opena nije juče završio trening sa Dancem Holgerom Runeom, a potom je skratio trening sa Švajcarcem Stenom Vavrinkom i napustio teren poslije samo pola sata.

U prenosu treninga na zvaničnom Јutjub kanalu Јu-Es opena nije se vidio tačan razlog zbog kog je Đoković trenirao kraće nego što je planirao, pa se pojavila bojazan da je Srbin povrijeđen.

Ipak, dva sata kasnije olimpijski šampion iz Pariza trenirao je na Stadionu "Artur Eš", centralnom sportskom zdanju Јu-Es opena.

- U petak sam trenirao sat vremena napolju i onda nisam trenirao na Ešu jer sam imao nekih problema. Ipak, danas nije toliki problem, tako da sam ostao na treningu sa Vavrinkom, a poslije idem na još jedan trening. Za sada je sve u redu, u tom kontekstu nekom širem, odnosno većem, nije neki ozbiljniji problem - rekao je Đoković i prekinuo spekulacije o ozbiljnijoj povredi.

Najbolji teniser svih vremena je u razgovoru sa srpskim novinarima u Njujorku objasnio da igrači na glavnom terenu "Artur Eš" imaju samo po sat vremena i da je trenirao sa Stenom Vavrinkom i na manjem stadionu.

Đoković prvi meč u Njujorku igra u noći između ponedjeljka i utorka protiv Moldavca Radua Albota, 138. na ATP listi.