latinica  ћирилица
18/09/2022 |  21:10 ⇒ 22:15 | Autor: SRNA

Stevandić: Stranci ne mogu da biraju ko će voditi narod

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić poručio je večeras u Doboju da taj grad nije slučajno izabran za centralni skup stranke i da sa tog mjesta treba da se poruči da stranci i OHR ne mogu da biraju onoga ko će da vodi narod.
Doboj-tribina Ujedinjene Srpske - Foto: SRNA
Doboj-tribina Ujedinjene SrpskeFoto: SRNA

Stevandić je rekao da Doboj ima posebno mjesto u ovoj stranci, jer je veliki i pogranični grad koji treba da se razvija.

- Spremali su se oni u protekle četiri godine da na razne načine postave ovdje svoje kandidate, da pobjede i Doboj je bio jedan od meta da se onesposobi kao najčvršći i najorganizovaniji grad - rekao je Stevandić tokom obraćanja na predizbornoj tribini Ujedinjenje Srpske u Doboju.

On je poručio da veći broj poslaničkih mjesta Ujedinjenoj Srpskoj garantuje da se poveća broj neriješenih problema u Republici Srpskoj.

Stevandić je pozvao članove da na inokosnim funkcijama daju svoje povjerenje kandidaturama Željke Cvijanović i Milorada Dodika, koji su večeras prisustvovali skupu.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio je za partnerski odnos i ukazao da sa Ujedinjenim Srpskom dijeli zajednički vrijednosni sistem o budućnosti Republike Srpske.

On je poručio da je BiH zajednica dva entiteta i tri naroda, kao i da drugačije od toga ne može biti.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

- Republika Srpska mora biti stabilna, okrenuta razvoju. Republika Srpska više nije zajednica koja se bavi određenim socijalnim davanjima, mi danas investiramo - izjavio je Dodik.

Dodik je najavio da u novom mandatu želi da izgradnjom auto-puta spoji Banjaluku-Doboj-Beograd, što bi bilo prvi put da se Srbi s ove strane Drine kvalitetno komunikacijski spoje sa Beogradom, a što im je ranije kroz istoriju bilo onemogućavano.

On je poručio da Republika Srpska ne smije izgubiti svoju slobodu.

- Ako se ona izgubi - gubi se i država. Republika Srpska je država i to danas mnoge nervira - rekao je Dodik.

Kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović ukazala je na dobru koalicionu saradnju sa Ujedinjenim Srpskom, za koju očekuje da će se nastaviti i nakon 2. oktobra, u borbi za dobrobit Republike Srpske.

- Republika Srpska mora da bude svoja na svome, da sama upravlja svojim procesima, te da ne bude u rukama tuđinaca koji joj ne misle dobro - naglasila je Cvijanović.

Nosilac liste Ujedinjene Srpske za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice pet Sretko Đurković siguran je da će ova izborna jedinica obezbijediti jedan direktan mandat za Narodnu skupštinu Republike Srpske kao i u Parlamentarnu skupštinu BiH.

Nosilac liste Ujedinjene Srpske za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice dva Milan Novitović poručio je da ova stranka ima ozbiljne i časne ljude koji će u Sarajevu braniti Republiku Srpsku.

- Borićemo se za srpsko jedinstvo u Sarajevu, ne da bi nekog ucjenjivali, već da bi imali potencijal da sve odluke donesene u Sarajevu budu u interesu građana Republike Srpske - poručio je Novitović.

Na tribini su predstavljeni kandidati Ujedinjene Srpske za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.