latinica  ћирилица

USLOVI KORIŠĆENjA I POLITIKA PRIVATNOSTI

Korišćenjem bilo kog dijela RTRS portala automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem portala Radio Televizije Republike Srpske, ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumjeli u cjelosti. Ni jedan dio portala RTRS ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih. Portal RTRS polaže autorska prava vlastite sadržaje - tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod. Neovlašeno korišćenje bilo kog dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala RTRS i kao takvo je podložno tužbi. Portal RTRS zadržava pravo privremenog i trajnog ukidanja, izmjene bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave. Ukoliko smatrate da je portal RTRS povredio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

LINKOVI NA DRUGE STRANICE

Portal RTRS se sastoji od autorskih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja i linkova na druge web stranice. Sve sadržaje RTRS koristite na sopstvenu odgovornost. RTRS ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

RTRS poštuje privatnost svojih korisnika i posjetioca portala. Podatke iz procesa registracije, kao i ostale podatke o korisniku, portal RTRS neće davati na uvid trećoj strani. Privatni podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulisana zakonom i u slučaju teškog kršenja pravila portala RTRS-a.

Korisnicima portala RTRS-a strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica
  • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika.

YOU TUBE

RTRS objavljuje video fajlove koji su locirani na serverima YouTube.com na kanalu RTRS vijesti. Video fajlovi koji su označeni kao "Related" postavljeni su po automatizmu YouTube softvera na koji RTRS nema niti može imati uticaja. Samim tim RTRS nije odgovoran za sadržaje ovih video fajlova.

GLEDAOCI REPORTERI

Web sajt RTRS omogućava svojim posjetiocima da pošalju svoje fotografije koje će konkurisati za postavljanje u Foto galeriju „Gledaoci reporteri“ i objavljivanje u Јutarnjem programu Radio Televizije Republike Srpske. To ne znači da se objavljuju sve fotografije koje posjetioci pošalju već samo one koje redakcija Јutarnjeg programa RTRS odabere i koje su poslate na pravu e-mail adresu koja je objavljena u Јutarnjem programu RTRS . Zbog velikog broja fotografija koje svakodnevno dobijamo kao i zbog različitog kvaliteta i aktuelnosti, web sajt RTRS ima pravo neobjavljivanja fotografija bez bilo kakvog dodatnog objašnjenja razloga neobjavljivanja. Takođe vas molimo da nam naknadno ne šaljete mailove sa zahtjevima za obrazloženje jer fizički nismo u mogućnosti da odgovorimo na tu vrstu pitanja. Autori čije fotografije budu objavljene biće potpisani onako kako su poslali u e-mail-u ali neće biti obavješteni o postavljanju njihovih fotografija. Zbog nemogućnosti provjere autentičnosti autora fotografije, RTRS ne može da odgovara za vjerodostojnost autora fotografije kao ni zbog eventualnog bilo kakvog kršenja autorskih prava na fotografije. Sva odgovornost za fotografije pripada isključivo autorima fotografije ili onima koji su je poslali. Mi fotografije postavljamo sa dobrom namjerom i sa pretpostavkom da su oni koji fotografije šalju i stvarni autori. U slučaju da primjetite fotografiju za koju znate da je zaštićena autorskim pravom ili da je autor fotografije pogrešno potpisan, molimo vas da nam se javite na adresu kako bi preduzeli neophodne korake u ispravljanju greške. RTRS ne postaje vlasnik objavljenih fotografija, ali zadržava pravo korišćenja fotografija u svojim ostalim programima.

MOBILNE APLIKACIЈE

Korišćenjem mobilnih aplikacija RTRS korisnik se slaže sa svim uslovima pod kojim aplikacija funkcioniše na instaliranom uređaju. RTRS ima pravo da korisniku šalje servise obavještenja ukoliko se korisnik sa tom funkcijom prethodno saglasio na svom mobilnom uređaju. Korisnik je saglasan i u isto vrijeme garantuje da neće i da nema pravo da aplikaciju koja je u vlasništvu RTRS-a na bilo koji način nelagalno koristi, kao i da je prevashodno neće zloupotrebljavati u cilju sticanja lične dobiti, uznemiravanja odnosno vrijeđanja drugih, i to po bilo kom osnovu. RTRS ima pravo da u bilo kom trenutku, bilo da je riječ o besplatnim ili plaćenim aplikacijama, a sve u skladu i isključivo sa svojim poslovnim odlukama, prekine u tom smislu dalje plasiranje određenog sadržaja, odnosno ugasi postojeće servise, podršku kao i same aplikacije.

RADIO TELEVIZIЈA REPUBLIKE SRPSKE
www.rtrs.tv