latinica  ћирилица
18/09/2022 |  21:11 ⇒ 21:17 | Autor: SRNA

Đokić: Posvetiti se investicijama

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić poručio je večeras u Novom Gradu da će se ta stranka maksimalno posvetiti investicijama u Srpskoj, koje obezbjeđuju ekonomski rast.
Novi Grad-SP - Foto: SRNA
Novi Grad-SPFoto: SRNA

Đokić je na izbornoj tribini rekao da je, nakon što je prošlo pola od izborne kampanje za predstojeće opšte izbore u BiH, vidljiva sve veća podrška Socijalističkoj partiji.

- To je ono što smo očekivali. Građani poštuju sve ono što smo rekli prije četiri godine - da ćemo biti maksimalno posvećeni našim političkim ulogama i dati doprinos u razvoju Republike Srpske - rekao je Đokić.

On je rekao da su socijalisti to i radili, ali i da će tako nastaviti.

- Želimo ubrzan ekonomski rast i razvoj Republike Srpske, što je uslov za razvoj društva. To znači bolje plate, bolji sistem socijalne zaštite, veću podršku u oblasti boračkih prava, kvalitetniji zdravstveni sistem i niz drugih treba koje treba finansirati - istakao je Đokić.

Nosilac liste koalicije SP-NDP-SNP za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici jedan Davor Strika rekao je da su socijalisti i njihova koalicija ubijeđeni da će ostvariti odličan rezultat na predstojećim izborima.

- Zato što smo kandidovali najbolje politike od intersa za građane Republike Srpske i što smo predstavili najbolje kandidate koji će najbolje predstaviti vrijednosti i politike SP. Mi želimo da se Republika Srpska intenzivno razvija u svim segmentima i naši kandidati će to ostvariti - poručio je Strika.

Nosilac liste SP-a za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan Duško Milunović rekao je da socijalisti nisu ljudi koji obećavaju, već oni koji rade.

- Mi smo partija progresa, koja želi napredak Republike Srpske i učinićemo sve da to tako i bude. Nosilac sam liste na kojoj su obrazovani i profesionalni ljudi, spermni da se suoče sa svim izazovima - političkim i ekonomskim - rekao je Milunović.

Kandidat SP-a za poslanika u Narodnoj skupštini iz Novog Grada Damir Šević rekao je da će se zalagati za poboljšanje stanja u oblasti pronatalititetne politike, te u oblasti poljoprivrede.