latinica  ћирилица
20/09/2022 |  22:27 ⇒ 22:33 | Autor: SRNA

Đokić: Izgradnja hidroelektrana pokazala da držimo riječ

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je večeras u Foči da će hidroenergetski projekti na Drini i Bistrici, kada budu završeni, biti najveće investicije u istoriji ove opštine.
Foča-SP - Foto: SRNA
Foča-SPFoto: SRNA

Đokić je naveo da je bio inicijator gradnje hidroelektrana na gornjem toku Drine, a da je njihova realizacija pokazala da je održao svoju riječ.

- Osim toga, pomagali smo razvoj industrijske zone, što ćemo nastaviti, da bi se Foča i ovaj dio Srpske ubrzano razvijali, jer će ovi energetski projekti, plus saobraćajna infrastruktura, i te kako promijeniti ovaj kraj i učiniti život boljim - rekao je Đokić, koji je i nosilac liste SP-NDP-SNP za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici šest.

Kandidat SP-NDP-SNP za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet Goran Đuković rekao je da će se socijalisti zalagati za mir i ekonomsku stabilnost, za nastavak energetskih projekata, kao i za razvoj putne infrastrukture.

- Potrebna nam je dobra putna komunikacija i prema Sarajevu i južno prema Crnoj Gori i Hercegovini, prije svega, put Foča-Šćepan Polje, kao i regionalni put Foča-Čelebići-Pljevlja. Na tom potezu uskoro treba da uslijedi eksploatacija rude olova i cinka, što će doprinijeti realizaciji izgradnje te putne komunikacije - naveo je Đuković.