latinica  ћирилица
21/09/2022 |  20:41 ⇒ 22/09/2022 | 10:38 | Autor: SRNA

Stevandić: Očekuje se jedan poslanički mandat u Izbornoj jedinici devet

Predsjednik Ujedinjene Srpke Nenad Stevandić rekao je u Trebinju da bi Ujedinjena Srpska trebalo da u Izbornoj jedinici devet osvoji jedan poslanički mandat, a rješenja koja je ova stranka ponudila u ekonomskom, drušvenom i privrednom polju su prepoznali građani.
Nenad Stevandić -
Nenad Stevandić

On je novinarima prije centralne tribine u tom gradu rekao da se nada da će preostati i više glasova za kompenzacione mandate u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.

- U ovom momentu mi iz sedam izbornih jedinica imamo obezbijeđeno oko sedam direktnih mandata, u dvije izborne jedinice od tih sedam dva. Rješenja koja smo ponudili u ekonomskom, društvenom i privrednom polju prepoznata su od građana, ali mi smatramo da uvijek možemo bolje - naveo je Stevandić, koji je nosilac kandidatske liste Ujedinjenjene Srpske za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri.

Kandidat Ujedinjene Srpske za Parlamentarnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici tri Mijat Šarović rekao je novinarima da je ova stranka kohezioni faktor u Srpskoj.

- Smatramo da je svaki građanin Republike Srpske značajan i borimo se za svakog građanina i za cijelu Srpsku - rekao je Šarović.

Nosilac liste Ujedinjene Srpske za Narodnu skupštinu Republike u Izbornoj jedinici devet Milan Kovač rekao je novinarima da se u ovoj stranci ubrzano radi na pripremi novih zakonskih rješenja kako bi se uredile određene oblasti društva.

- Analizirali smo i pripremili Nacrt zakona o zabrani raspolaganja državnim kapitalom u javnim preduzećima koja su od strateškog interesa za razvoj Republike Srpske jer vjerujemo da ćemo na taj način najbolje zaštiti naše resurse i obezbijediti takve uslove da se ravnomjerno razvijaju svi krajevi u Republici Srpskoj - rekao je Kovač.

Na tribini Ujedinjene Srpske u Trebinju večeras su predstavljeni kandidati ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH.