latinica  ћирилица
22/09/2022 |  19:30 | Autor: SRNA

Čubrilović: Očekujemo jedan poslanički mandat u Izbornoj jedinici devet

Predsjednik Demokratskog saveza Nedeljko Čubrilović izjavio je večeras u Trebinju da ova stranka očekuje jedan poslanički mandat u Izbornoj jedinici devet, te da će u Narodnoj skupštini Republike Srpske biti zastupljena u kapacitetu koji će omogućiti da presudno utiču na sprovođenje stavova stranke.
DEMOS - Foto: SRNA
DEMOSFoto: SRNA

Čubrilović je rekao novinarima prije tribine da na predstojećim opštim izborima DEMOS očekuje bolji rezultat nego na lokalnim, te dodao da očekuju da će imati i jedan mandat u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Prema njegovim riječima, želja je da se kompromisnim rješenjima dolazi do zajedničkih stavova koji će biti prihvatljivi i dugotrajni na ovim prostorima, mnogo više od onoga što predlažu predstavnici stranaca i pojedinih ambasada, a to su neka nametnuta rješenja.

- Nadam se da ćemo poslije izbora uz kompromisna rješenja, prije svega u Republici Srpskoj doći do ostvarenja svih ciljeva, a to je da se poštuje Dejtonski mirovni sporazum i da sami odlučujemo o svojoj sudbini - rekao je Čubrilović, koji je nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri.

Predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a u Trebinju Srđan Savić, koji je kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice devet,
rekao je da će se, ukoliko dobije mandat, prioritetno zalagati za izgradnju putne infrastrukture, ulaganje u realni sektor i iskorištavanje prirodnih bogatstava Hercegovine.

Savić je dodao da je DEMOS-u prioritet Republika Srpska i da će se ova partija
zalagati za ukidanje kancelarije visokog predstavnika u BiH, jačanje pravne države, kao i institucija u Srpskoj.

Nosilac kandidatske liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet Spomenko Stojanović rekao je novinarima da je među prioritetima DEMOS-a jačanje privrede, što će usloviti poboljšanje i ostalih segmenata društva.

Izbornoj tribini DEMOS-a u Trebinju na kojoj su predstavljeni kandidati ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH prisustvovao je i predsjednik Gradskog izbornog štaba SNSD-a Trebinje Mirko Ćurić i predstavnici koalicionih partnera DEMOS-a.