latinica  ћирилица
24/09/2022 |  23:03 ⇒ 23:04 | Autor: SRNA

Nešić: Fokus na ekonomiji nije zanemarivanje nacionalnih interesa

Kandidat DNS-a za člana Predsjedništva BiH Nenad Nešić Nešić istakao je da će mjere iz ekonomskog programa DNS-a omogućiti otvaranje 10.000 radnih mjesta, ali i da fokus na ekonomiju ne znači zanemarivanje nacionalnih interesa, već čvrst stav i u Sarajevu i u inostranstvu kada je riječ o Republici Srpskoj.
Nenad Nešić - Foto: SRNA
Nenad NešićFoto: SRNA

Nešić je tokom posjete Gradišci zajedno sa kandidatom za predsjednika Republike Srpske Radislavom Јovičićem, rekao da položaj Gradiške treba koristiti da se više i bolje radi i proizvodi za izvoz, kao i da se sarađuje.

"Nažalost, sada je Gradiška više poligon za odlaske nego motor razvoja. Glas za DNS je glas da gradimo mostove i fabrike, a ne da kopamo rovove", izjavio je Nešić.

Јovičić je rekao da je da plan DNS-a znači izdvajanje 100 miliona KM za subvencionisanje kredita za pokretanje biznisa, ali i brigu o borcima i nacionalnim temama, saopšteno je iz te stranke.

"Program DNS-a je nacionalno racionalan. To je program za one koji su branili i stvarali našu zemlju i za one koji je sada grade i koji su njena budućnost, a to su majke, to su mladi i to su svi naši radnici. Prosječna plata mora biti 2.000 KM i biće kada primjenimo sve naše mjere", poručio je Јovičić.