latinica  ћирилица
25/09/2022 |  22:22 | Autor: SRNA

Banjac: Imaćemo četiri poslanika u Narodnoj skupštini

Predsjednik Narodne partije Srpske /NPS/ Darko Banjac rekao je večeras u Modriči da je podrška NPS-u od Trebinja do Krupe na Uni velika i da će ova partija imati četiri poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.
Darko Banjac -
Darko Banjac

Banjac, koji je nosilac liste NPS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan, rekao je da Srpska treba da bude slobodnija i nezavisnija od zajedničkih institucija na nivou BiH, ali i u okviru međunarodnih institucija.

"Ne trebamo da se odričemo svoje tradicije i običaja da bi ušli u EU, odnosno ispunili uslove EU, a to je da se odreknemo sebe za članstvo", izjavio je novinarima Banjac prije početaka tribine NPS-a u Modriči.

On je istakao da Srbi moraju biti svoji na svome i da vode svoju politiku, a da političari treba da slušaju svoj narod.

"Samo ako idemo u tom pravcu to znači i opstanak Republike Srpske i srpskog naroda na ovom prostoru", rekao je Banjac.

Nosilac liste NPS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici četiri Siniša Nikić rekao je da je na pragu ostvarenje cilja NPS-a i koalicionih partnera Prve Srpske demokratske stranke, Pokreta Srpske sabornosti i Pokreta Uspješna Srpska da se osvoje mandati za ulazak u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

"Očito je da su građani Modriče, Broda, Dervente i Vukosavlja prepoznali kvalitet koalicije i siguran sam da će koalicija u ovoj izbornoj jedinici imati direktan mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske", rekao je Nikić.

On je naveo da će NPS s koalicionim partnerima učiniti sve da ovaj kraj bude prepoznatljiv u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da će raditi na dovođenju investicija, kao i na povratku ljudi iz inostranstva koji bi stečeni kapital uložili u Republici Srpskoj.

Predsjednik Pokreta srpske sabornosti Alek Račić rekao je da se ovaj pokret odlučio na saradnju sa NPS zato što smatra da se moraju baštiniti tradicionalne srpske vrijednosti i prije svega očuvanje Republike Srpske.

Na završnom predizbornom skupu održanom u Srpskom kulturnom centru Modriča predstavljeni su kandidati NPS-a iz Izborne jedinice četiri za Narodnu skupštinu Republike Srpske.