latinica  ћирилица
27/09/2022 |  00:33 | Autor: SRNA

Čubrilović: DEMOS želi da zaštiti interese Srpske

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović rekao je da ovaj savez želi da zaštiti interese Srpske i da u Sarajevsko-romanijskoj regiji očekuje jedan direktan mandat za Narodnu skupštinu Republike Srpske, ali i da želi mandat u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH.
Nedeljko Čubrilović -
Nedeljko Čubrilović

"Demos kroz kompromisna rješenja želi da dolazi do onoga što bi građane Republike Srpske zadovoljilo u najvećem stepenu", rekao je Čubrilović Srni na Sokocu gdje je održana predizborna tribina DEMOS.

Čubrilović, koji je i nosilac liste za Narodnu skupštinu Srpske u Izbornoj jedinici tri, naglasio da Demos želi saradnju sa svim političkim opcijama, sa narodima u BiH i da zaštiti interese Republike Srpske u svakoj poziciji.

"Demos želi da dobije jedan mandat u Predstavničkom domu BiH", rekao je Čubrilović i izrazio uvjerenje da sa koalicionim partnerima u toj varijanti mogu da dogovaraju kako zaštiti interese Republike Srpske, što je najvažnije u ovom momentu.

Nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici osam Aco Stanišić izjavio je Srni da treba zadržati stanovništvo na prostorima Romanije, gdje su sela još jaka, ali se, već sada mora pomoći poljoprivrednicima, prije svega, proizvođačima mlijeka koji su ovdje uspješni.

"Zašto ne bi mogli ovdje napraviti mljekaru, u čemu nam može pomoći malo Vlada Srpske, malo opština i nekoliko privrednika da pokrenemo program javno-privatnog partnerstva", kaže Stanišić, koji je, kako je istakao, spreman da učestvuje u izgradnji mljekare.

On je dodao da majkama sa troje djece treba obezbijediti stalna primanja do punoljestva najmlađeg djeteta i da država ima ta sredstva.

Stanišić je pozvao stanovnike Sarajevsko-romanijske regije da 2. oktobra izađu na izbore i izaberu najbolje među ponuđenim kandidatima i ljude koji su stvorili sve što imaju, prije ulaska u politiku, a ne obrnuto.

Kandidat Demosa za Narodnu skupštinu Republike Srpske Slobodan Amović sa Sokoca naglasio je da će poslanik sa ove regije, ako dobije mandat, imati zadatak da riješi osnovna infrastrukturna pitanja.

Njegova zadatak, kako je rekao, biće da se izbori da bude izgrađena treća saobraćajna traka preko Romanije, da učini sve za unapređenje i razvoj malih i srednjih preduzeća, za poboljšanje zdavstvene zaštite i turizma, te kroz projekte pomogne razvoj poljoprivrede i stočarstva.