latinica  ћирилица
27/09/2022 |  00:38 | Autor: SRNA

Nešić: Prepoznati značaj "trećeg puta"

Kandidat DNS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Nenad Nešić rekao je večeras u Modriči da, ako dobije povjerenje birača, nijednu nadležnost sa nivoa Republike Srpske neće prenijeti na nivo BiH i da će obezbjediti nacionalno jedinstvo srpskih predstavnika na nivou BiH.
Nenad Nešić - Foto: SRNA
Nenad NešićFoto: SRNA

Nešić smatra da će DNS poslije izbora biti ključan za formiranje vlasti i svi koji žele da prihvate njihov Ekonomski i Politički program, te sabornost i jedinstvo srpskog naroda na nivou BiH, biće poželjni partneri.

"Drago mi je da je narod u Republici Srpskoj prepoznao značaj `Trećeg puta` DNS-a, koji zagovara normalnost, dogovor, dijalog, ekonomsku i energetsku stabilnost Republike Srpske", rekao je novinarima Nešić.

On je naveo da "Treći put", koji kaže da je na nivou BiH potrebno srpsko jedinstvo, tvrdi da se samo na taj način mogu sačuvati Republika Srpska i njene institucije.

Kandidat DNS-a za predsjednika Republike Srpske Radislav Јovičić rekao je da ova politička partija zagovara opšte političko jedinstvo svih srpskih partija u Srpskoj i da kao njen predsjednik neće dijeliti građane po političkoj i vjerskoj osnovi.

On je rekao da DNS ne trguje interesima Republike Srpske i nije spreman da prodaje njene institucije, ali je spreman da razgovara sa svima onima koji joj žele dobro i kojima je Srpska iznad svega.

"Svi oni koji žele da unište Republiku Srpsku, da joj naude, imaće u DNS-u velikog neprijatelja", rekao je Јovičić.

Kandidat za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH iz Izborne jedinice dva Mirko Zemunović rekao je će u Parlamentarnoj skupštini BiH braniti interese Republike Srpske.