latinica  ћирилица
29/09/2022 |  17:56 ⇒ 19:41 | Autor: SRNA

Dodik: Opšti izbori važni za opstanak Republike Srpske (FOTO)

Kandidat za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas u Stanarima da su opšti izbori veoma važni za Srbe i opstanak Republike Srpske zbog čega je uvjeren da će podršku dobiti kandidati SNSD-a.
Željka Cvijanović i Milorad Dodik u Stanarima (foto: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Željka Cvijanović i Milorad Dodik u Stanarima (foto: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

Dodik je naglasio potrebu da pobijedi SNSD jer je u pitanju opstanak Republike Srpske, a na sceni su oni koji žele da realizuju scenario njemačkog Bundestaga da se BiH treba organizovati bez Republike Srpske i Federcije BiH.

- Ukoliko mi ne pobijedimo, i to vam ne govorim da vas lažem ili blefiram, već je takav kontekst, neće biti Republike Srpske za šest mjeseci - rekao je Dodik na predizbornom skupu u Stanarima.

On se protivi stavovima opozicije koji hoće nalogodavce da bi ih slušali i razgradili Republiku Srpsku koju, kako je rekao, SNSD želi da jača, sa dovoljno hrane i energije.

- Mi hoćemo Republiku Srpsku vidljivu i samostalnu u okviru Dejtonskog sporazuma. Poštujemo ustav BiH ali ako on nije moguć da se ispoštuje ne prihvatam takvu BiH - izjavio je Dodik.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović očekuje veliku pobjedu SNSD-a, za koji kaže da je najveća politička snaga u Republici Srpskoj.

Ona je zahvalila građanima što SNSD-u daju podsticaj da vodi Republiku Srpsku i navela da je sigurna u podršku Dodiku jer funkcija predsjednika Srpske traži da u svijetu zna da priča, da poznaje strateške ciljeve EU, da brani stav Republike Srpske, a ne da bude običan slušalac i izvršilac stranih naloga.

Cvijanović je poručila da Republici Srpskoj danas više nego ikad treba stabilna Vlada, a pretpostavka je za to stabilna većina u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

- Isto tako na nivou BiH branićemo interese Republike Srpske, kao srpski član Predsedništva BiH biću ja, koja ću zajedno sa našim delegatima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine raditi onaj pravi patriotski posao, a on nikada nije usmjeren protiv drugih, ali odbiti ćemo svaki napad - izjavila je Cvijanović.

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice pet Aleksandar Subotić pozvao je građane da izađu na izbore za koje očekuje da će proći fer i korektno, kao i da će SNSD pobijediti.

Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice pet Sretenka Stevanović takođe očekuje sigurnu pobjedu jer je SNSD pokazao i dokazao kako se brani i čuva Republika Srpska.

Kaandidat SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice dva Sanja Vulić kaže da se već danas može najaviti sigurna izborna pobjeda SNSD-a.

- Građani Republike Srpske, srpski narod, su svjedni ko može da sačuva Srpsku i sve ono što nam je ostavljeno u amanet, a to su upravo Cvijanović i Dodik - rekla je Vulićeva i naglasila da nema mjesta avanturizmu kada je u pitanju Srpska.