latinica  ћирилица
ETNO-GRUPA "IVA" | 28/12/2012 | 11:19

Spot za pjesmu "Trilogija" premijerno u 20,10 na Televiziji RS

Etno-grupe “Iva” i spota za pjesmu “Trilogija” premijerno su predstavljeni u četvrtak, 27. decembra u Doboju

Ovo je bila prva promocija kompakt diska u Republici Srpskoj.

Iako se prvobitno razmišljalo da se organizuje u Banjaluci ipak je odlučeno da premijera bude u matičnom gradu, Doboju.

- Bilo bi lijepo da i u budućnosti muzički ansambli iz Trebinja, Prnjavora i drugih gradova predstavljaju svoje stvaralaštvo u gradu iz kojeg dolaze - rekao je Saša Pavlović, idejni tvorac i rukovodilac grupe.

Etno-grupa “Iva” prvenstveno se bavi očuvanjem tradicionalnih vrijednosti.

- S obzirom na to da danas ima više od 30 srpskih etno-grupa, sebi sam dao slobodu u kreativnom i stvaralačkom smislu da “Iva” sve više odlazi u “etno-fjužn stil”, koji u sebi uključuje džez, rok i etno, koji predstavlja trilogiju - istakao je Pavlović.

Svi koji su prisustvovali promociji u Doboju imali su priliku da čuju novu kompoziciju “Ive”, koja će za javnost biti izvedena 9. januara.

U okviru promocije u Doboju prikazan je i spot za pjesmu “Trilogija”, koji je rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske i Akademije umjetnosti u Banjaluci.

- Spot za pjesmu “Trilogija” je studentski rad u režiji Žarka Kalabe, za koji je dobio najvišu ocjenu. Spot će premijerno biti prikazan 28. decembra u 20 časova i 10 minuta na Radio-televiziji Republike Srpske.

Postoje spotovi koji promovišu članove ansambla i oni koji prenose mnogo dublju poruku gledaocima, a spot za pjesmu “Trilogija” Pavlović je opisao kao umjetničko djelo koje šalje poruku da se tradicija mora čuvati.

Priča o ljubavi

- Spot za pjesmu “Trilogija” sniman je više od šest mjeseci na jedanaest lokacija. Ovaj spot je fuzija dva vremena koji pokazuje ljubav kakva je bila nekada i ono u šta se pretvorila u našem vremenu. U spotu se jasno vidi i zbunjenost ljudi u savremenom svijetu. Spot poručuje da muškarci treba da očuvaju tradiciju hrabrosti u muško-ženskim odnosima - rekao Saša Pavlović.

FOTO GALERIЈU možete pogledati OVDЈE









 

 

Božica Mirković