latinica  ћирилица
TRAG | 15/07/2013 | 11:14

ODRŽAN VELIKI KONCERT POVODOM NOVOG ALBUMA “ZAVЈEŠTANjE”

Sinoć je na prepunoj tvrđavi Kastel etno -grupa "Trag" održala koncert, povodom novog albuma pod nazivom “Zavještanje”, u izdanju Muzičke produkcije Radio-televizije Republike Srpske. Članovi grupe željeli su da se oduže za 10 godina vjernosti svojim slušaocima i poštovaocima dobrog etno - zvuka, pa su za novi album pripremili 14 pjesama sa prostora Balkana.


Promocija novog albuma "Zavještanje" etno grupe Trag"

Na koncertu je promovisan i spot za pjesmu “Crven cvete” u produkciji Radio - televizije Republike Srpske. Režiser i scenarista spota je Dragan Radetić, a montažer Siniša Žigić. Slijedeći tragove narodnog predanja, grupa “Trag” je ovim pjesmama udahnula svoj lični izraz, ali i duh našeg vremena, ne narušavajući suštinsku, narodnu komponentu.

Dugogodišnja uspješna saradnja sa Muzičkom produkcijom Radio - televizije Republike Srpske krunisana je u julu 2013. godine, izdavanjem drugog albuma grupe “Trag”, pod nazivom “Zavještanje”. Na albumu je 14 pjesama sa prostora Balkana. Pjesme su snimljene u Studiju 4 i Digital boyler, u Banjaluci.


Za ovo kratko vrijeme MP RTRS-a izdala je albume raznovrsnih muzičkih žanrova, a “Zavještanje” je osmo izdanje, iza kojeg s ponosom stoji cijela ekipa Muzičke produkcije.

 

Dunja Ivić