latinica  ћирилица
ETNO-GRUPA "IVA" | 02/03/2015 | 13:19

ODRŽANA PROMOCIЈA NOVOG SPOTA ETNO GRUPE "IVA"

U Doboju je u subotu promovisan spot etno-grupe "Iva" za pjesmu "Ne dodole!Teranje kiše”

 Prihod od ulaznica i humanitarnog broja 1458, koji će biti aktivan cijeli mjesec mart, ići će za obnovu u poplavi uništenog dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje.

Ovom kulturnom događaju je prisustvovalo skoro 400 građana grada Doboja i time su pokazali svoju podršku u želji da se “ponovo upale svjetla” u ovom hramu kulture u Doboju.

Promocija spota i mini koncert etno-grupe “Iva” simbolično su održani u devastiranoj bioskopskoj sali Centra za kulturu i obrazovanje u Doboju, koji je tokom poplava pretrpio ogromnu štetu. Upravo tamo gdje su počeli svoju muzičku priču, članovi etno-grupa "Iva" vratili su se i u najtežim trenucima. Sa neizmjernom željom da pomognu svom gradu i pozornici na kojoj su stasavali, prvi su pridružili pomoći, doprineseći obnovi Centra za kulturu i obrazovanje, pjesmom i spotom, koje su snimili u čast poplavljenom i poharanom gradu.

Profesor Saša Pavlović, muzički rukovodilac grupe “Iva” rekao je da koncert nije samo promocija spota, već i humanitarnog broja 1458, koji je aktiviran za obnovu dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje. Pavlović je izrazio želju da se kultura ponovo vrati u Doboj i poručio da sami građani moraju biti prvi, koji neće razočarati svoj grad.

Ovim spotom nastavlja se saradnja etno-grupe "Iva" i naše kuće, odnosno Muzičke produkcije, kao i podrška ovakvom projektu u svakom pogledu. - izjavila je Maja Tatić muzička urednica RTRS-a.

Na promociji u Doboju bio je i Žarko Kalaba, koji je ujedno i reditelj, montažer i scenarista spota. On je zahvalio građanima Doboja na podršci i poručio da bi u obnavljanju “trebalo krenuti od kulture i nastaviti dalje".

Direktor Centra, Novak Radojčić ,rekao je da po okončanju tenderske procedure, radovi na obnovi sale počinju narednog mjeseca i da je svaka novčana pomoć dobrodošla. On je istakao da je grad Doboj izdvojio oko 30.000 KM, ali da je neophodno 300.000 KM, da se Centar vrati u situaciju prije poplava. On je upozorio da će devastiranost objekta Centra bitno uticati na kulturna dešavanja ove godine, čime se dovodi u pitanje i organizovanje tradicionalnog “Teatar festa”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Božica Mirković