latinica  ћирилица
46 godina Radija Republike Srpske
Radio je klasika
46 godina Radija Republike Srpske
06:00
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
O EMISIЈI
46 godina Radija Republike Srpske

Radio Republike Srpske, 2. februara obilježava 46 godina rada.

Program je ,1967. godine, počela da emituje Radio Banjaluka, kao lokalni medij , a kasnije kao regionalna radio-stanica Bosanske Krajine.

Radio Republike Srpske danas je savremeni elektronski medij koji emituje 24 časa kvalitetnog programa, informativnog, edukativnog, obrazovnog, dokumentarnog, naučnog, kulturnog, vjerskog, omladinskog, dječijeg, zabavnog, humorističkog i sportskog, nastojeći da zadovolji ukuse i potrebe slušalaca svih uzrasta.

Pokrivajući signalom cijelu teritoriju Republike Srpske, mrežom informativno-tehničkih centara u Istočnom Sarajevu, Trebinju, Bijeljini i Prijedoru, zatim dopisništvima u Brčkom i Beogradu, te dopisničkom mrežom u gradovima širom Srpske, Radio Republike Srpske je prisutan i izvještava svakodnevno o svim važnijim događajima širom Srpske, BiH i regiona, prateći u stopu svakodnevni život u svim njegovim segmentima.

Krajem 1993. godine, Radio Banjaluka se integriše sa Srpskim radiom na Palama i postaje dio jedinstvenog sistema tadašnje Srpske Radio-televizije, a sada Јavnog medijskog servisa Radio Televizije Republike Srpske.

Današnji Radio RS, već treću godinu radi u modernim tehnološkim i logističkim uslovima.

Pod zajedničkim krovom savremenog RTV doma u Banjaluci, raspolaže kapacitetima u kojima se mogu proizvoditi najsloženiji programski sadržaji i realizovati najzahtjevniji radijski projekti.

Od prošle godine integrisani smo u jedinstven sistem sa Televizijom i Multimedijom, tako da se koriste sve prednosti zajedničkog funkcionisanja.

Radio Republike Srpske danas ima značajnu ulogu u medijskom prostoru Bosne i Hercegovine, jer svoj rad zasniva na objektivnom informisanju i profesionalnom odnosu prema radu.

Brzina, tačnost i pouzdanost osnovne su karakteristike na kojima se zasniva programska politika današnjeg Radija.

U brojnim emisijama različitih profila slušaoci dobijaju aktuelne informacije iz svih segmenata života, ali smo često i tumači dnevnih zbivanja, različitih društvenih pojava i procesa.

Kroz naš program trudimo se da zadovoljimo sve ukuse. Neke od emisija su se prethodnih godina isprofilisale i postale prepoznatljive. To su Јutarnji program, u kojem svaki dan, već od 6 časova, nudimo različite teme, o kojima razgovaramo sa našim gostima u studiju i slušaocima, koji se uključuju direktno u program; pregled najvažnijih aktuelnih događaja kod nas i u svijetu donosimo svakodnevno u Dnevniku radija u 16 časova. Radnim danom, od 14 do 16 časova, Svilen konac slušaocima daruje obilje priča o narodnim običajima i vjerovanjima, o našoj istoriji i baštini, a sve podvučeno notama najljepših narodnih pjesama. Medaljoni u vremenu su radio- dokumentartni serijal, koji na poseban način kroz putopisne zabilješke, zapise diplomata, novinara i naučnika afirmišu Banjaluku kao multicivilizacijski grad na istoku zapada i zapadu istoka,a emituju se nedjeljom od 18 časova. Sportsko-zabavno popodne je najznačajnija sportska emisija Radija RS, u okviru koje se prate sva značajna sportska dešavanja i manifestacije kod nas i u svijetu. Razgovori sa sportistima, mladim talentima, gostima u studiju, živa uključenja, i puno zabavne muzike, karakteristike su ove emisije, zaštitnog znaka Radija RS.

 

Redakcija: Posebne emisije

01/02/2013 | 10:37
Povodom godišnjice radija donosimo vam intervju dugogodišnjeg voditelja i urednika prepoznatljivog glasa, Milana Hajdukovića.