X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Vaskrs u Srpskoj
Najveći hrišćanski praznik Vaskrs proslavimo zajedno!
Vaskrs u Srpskoj
12:30
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
O EMISIЈI
Vaskrs u Srpskoj

Kroz šarenilo tradicije, običaja, te vjere, putujemo od Novog Grada do Trebinja, a sve je začinjeno dobrom narodnom muzikom. Uz orkestar Perice Јaćimovića tokom cjelodnevnog programa zabaviće nas: Čeda Marković, Danka Stojiljković, Slađana Mandić, Stefan Petrušić, Ceca Vidović, Željko Đmura te Јandrino jato.

LJubav, kažu, ne poznaje ni granice, ni običaje, a ni pravila, pa je tako spojila djevojku iz velikog grada i mladića iz hercegovačkog sela. Neobična i lijepa ljubavna priča iz sela Podvori kod Trebinja prkosi modernom vremenu i navikama, te svjedoči da još ima vjernih čuvara tradicije i porodičnih vrijednosti. Iz sarajevsko – romanijske regije stiže priča o čuvenom skorup kajmaku koji je brend ovog kraja. U Čajniču jaja šaraju na stari, tradicionalni način, a glavnu šaru iscrtavaju, vjerovali ili ne, mravi. Govorićemo i o čudima Svetog Vasilija Ostroškog. Predstavićemo i neobična prezimena prijedorskog kraja, ali i čuti čuvenu ojkaču. Upoznaćemo i vrijedne domaćine iz Semberije, te saznati nešto više o čuvenom mostu na Rači. Za Taru Marković iz Beograda kažu da je najmlađi romanopisac u Srbiji, a vjerovatno i na širem prostoru. Knjige su njene omiljene igračke, a svoj prvi roman objavila je sa samo 10 godina. U studio nam stižu i pjevačke grupe, kulturno umjetnička društva, opančarka iz Republike Srpske, koja će nam sa svojim gostima izvesti performans, te još mnogo gostiju koji brižno čuvaju srpske običaje.

Ovo je samo dio onog u čemu ćete sigurni smo uživati od 12 časova i 30 minuta.Najveći hrišćanski praznik prilika je da se još jednom podsjetimo na važnost vjere, tradicije i običaja našeg naroda. Provedite ga u krugu porodice i vama dragim osobama. Budite i vi dio slavlja, budite uz vaskršnji program RTRS-a! Vaši domaćini su Verica Kalaba i Srđan Radanović.

HRISTOS VASKRSE, VAISTINU VASKRSE!!!

 

Redakcija: Zabavni program