X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Kvadrat na znanje
obrazovna emisija
Kvadrat na znanje
12:30
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED

O EMISIЈI
Kvadrat na znanje

      

     Obrazovni serijal “Kvadrat na znanje” uskoro "otvara" osmu sezonu emitovanja! U prethodnih sedam, dokazali smo da obrazovanje ima medijsku “prođu”, pažljivo smo birali teme i na konkretnim primjerima pokazali da je znanje naš najveći, mada često nedovoljno iskorišćen resurs.

    Kako “kanalisati” znanje da bude funkcionalno, kako ga postaviti na mjesto koje zaslužuje, kako teoriju potkrijepiti praksom, kako zadržati mlade, neka su od pitanja na koja smo odgovore tražili u prethodnih sedam sezona, a isti proces nastavićemo i u osmoj! Unaprijeđenje obrazovnog procesa, od osnovnog do visokog, mladi talenti, nauka, tehnologija, inovatorstvo i još mnogo toga, teme su za koje je rezervisamo mjesto u našim emisijama. Kad treba kritikovati- kritikujemo, kad treba hvaliti – hvalimo! Za obje opcije ima opravdanih argumenata.

  I u osmoj sezoni, “Kvadrat na znanje” ostaje "otvoren" gledaocima i to ne samo onim iz tzv. obrazovnog miljea- da se javljaju, predlažu, sugerišu... Dosadašnja saradnja urodila je plodom, na obostrano zadovoljstvo, pa neka tako i ostane!

    Autor i urednik emisije je Valentina Lekanić.

       Pratite nas i pišite nam!

kvadratnaznanje@rtrs.tv

http://www.rtrs.tv/program/emisija.php?id=244

Valentina Lekanić član je prve mlade novinarske postave Radio-televizije Republike Srpske, koja je svoje znanje u ovoj profesiji počela sticati još na početku rada ove medijske kuće, 1992. godine. Po struci je profesor srpskog jezika i književnosti. Dugo godina aktivno se bavila sportom, tačnije košarkom. Za više od dvije decenije televizijskog staža bila je član gotovo svih redakcija – kulturnog programa, sportskog, dokumentarnog i informativnog. Autor je brojnih dokumentarnih emisija, i ne samo dokumentarnih. Bila je dugogodišnji urednik "Srpske danas" i cetralne informativne emisije "Dnevnik 2". Trenutno je urednica Redakcije obrazovnog programa Televizije Republike Srpske.
valentina.lekanic@rtrs.tv

 

Redakcija: Kulturni, obrazovni i religijski program

Kontakt:

12:30 | četvrtak, 17. Oktobar
INFORMACIONE TEHNOLOGIЈE KAO POKRETAČ NAPRETKA
Vladan Lazarević iz Tobuta kod Lopara, student je na doktorskim studijama elektrotehnike na Politehničkom univerzitetu u Madridu. Kompletne doktorske studije finansira stipendijom španske vlade, i dio je naučnog tima koji se bavi unapređenjem elektroničkih rješenja u industriji. Za "Kvadrat na znanje" priča o svom obrazovno- naučnom putu, na kojem, još od djetinjstva, zna svoj pravac! Govorimo i o aktuelnim temama iz oblasti informacionih tehnologija. Bili smo na 5. multivendorskoj konferenciji " Tech Hosted by LANACO". Informatička sigurnost, pametna rješenja za opštine, gradove, velike korporacije, osnaživanje poslovanja malih i srednjih preduzeća, neke su od tema. Svoj dio IT prostora imaju i mediji i akademska zajednica!
17/06/2019 | 16:40
Posljednje izdanje “Kvadrata na znanje” u , šarolikoj, ali više nego uspješnoj , 7. sezoni , rezervisano je za sljedeće priče: