X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Kvadrat na znanje
obrazovna emisija
Kvadrat na znanje
12:30
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED

O EMISIЈI
Kvadrat na znanje

      

     Obrazovni serijal “Kvadrat na znanje” uskoro otvara sedmu sezonu emitovanja! U prethodnih šest, dokazali smo da obrazovanje ima medijsku “prođu”, pažljivo smo birali teme i na konkretnim primjerima iz cijele Repulike Srpske pokazali da je znanje naš najveći, mada često nedovoljno iskorišćen resurs.

    Kako “kanalisati” znanje da bude funkcionalno, kako ga postaviti na mjesto koje zaslužuje, kako teoriju potkrijepiti praksom, kako zadržati mlade, neka su od pitanja na koja ćemo odgovore tražiti i u sedmoj sezoni. Unaprijeđenje obrazovnog procesa, od osnovnog do visokog, na vrhu je liste naših interesovanja. Nastavljamo promociju talenata, jer za nas su oni obrazovni putokazi koje s ponosom ističemo! Sagledavamo i drugu stranu katedre - predstavljamo i dobre prosvjetne radnike. Do sada smo bili rado viđen gost u školama širom Republike Srpske i takvim pozivima uvijek ćemo se rado odazivati. Nauka, tehnologija, inovatorstvo, teme su za koje je rezervisamo mjesto u našim emisijama. Kad treba kritikovati- kritikujemo, kad treba hvaliti – hvalimo! Za obje opcije ima opravdanih argumenata.

  I u sedmoj sezoni, “Kvadrat na znanje” ostaje "otvoren" gledaocima, da se, kao i do sada, javljaju, predlažu, sugerišu... Dosadašnja saradnja urodila je plodom, na obostrano zadovoljstvo, pa neka tako i ostane!

    Autor i urednik emisije je Valentina Lekanić.

       Pratite nas i pišite nam!

kvadratnaznanje@rtrs.tv

http://www.rtrs.tv/program/emisija.php?id=244

Valentina Lekanić član je prve mlade novinarske postave Radio-televizije Republike Srpske, koja je svoje znanje u ovoj profesiji počela sticati još na početku rada ove medijske kuće, 1992. godine. Po struci je profesor srpskog jezika i književnosti. Dugo godina aktivno se bavila sportom, tačnije košarkom. Za više od dvije decenije televizijskog staža bila je član gotovo svih redakcija – kulturnog programa, sportskog, dokumentarnog i informativnog. Autor je brojnih dokumentarnih emisija, i ne samo dokumentarnih. Bila je dugogodišnji urednik "Srpske danas" i cetralne informativne emisije "Dnevnik 2". Trenutno je urednica Redakcije obrazovnog programa Televizije Republike Srpske.
valentina.lekanic@rtrs.tv

 

Redakcija: Kulturni, obrazovni i religijski program

Kontakt:

17/06/2019 | 16:40
Posljednje izdanje “Kvadrata na znanje” u , šarolikoj, ali više nego uspješnoj , 7. sezoni , rezervisano je za sljedeće priče: