latinica  ћирилица
Kvadrat na znanje
obrazovna emisija
Kvadrat na znanje
16:20
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED

O EMISIЈI
Kvadrat na znanje

      

     Obrazovni serijal “Kvadrat na znanje” uskoro "otvara" devetu sezonu emitovanja! U prethodnih osam, dokazali smo da obrazovanje ima medijsku “prođu”, pažljivo smo birali teme i konkretnim primjerima pokazali da je znanje naš najveći, mada često nedovoljno iskorišćen resurs.

    Kako “kanalisati” znanje da bude funkcionalno, kako ga postaviti na mjesto koje zaslužuje, kako teoriju potkrijepiti praksom, kako i čime podstaći mlade da izaberu opciju "ostajem", a ne "idem", neka su od pitanja na koja smo odgovore tražili u prethodnih osam sezona, a isti proces nastavićemo i u devetoj. Unaprijeđenje obrazovnog procesa, od osnovnog do visokog, mladi talenti, nauka, tehnologija, inovatorstvo i još mnogo toga, teme su za koje je rezervisamo mjesto u našim emisijama. Kad treba kritikovati- kritikujemo, kad treba hvaliti – hvalimo! Za obje opicije ima opravdanih argumenata.

   Globalna epiodemiloška kriza izazvana pandemijom virusa korona, uticala je na sve segmente života, pa je tako i obrazovanje "teško pogođeno". Zato ćemo ga u devetoj sezoni posmatrati na svim nivoima i kroz tu prizmu!

   “Kvadrat na znanje” ostaje "otvoren" za prijedloge i sugestije gledalaca. Dosadašnja saradnja urodila je plodom, na obostrano zadovoljstvo, pa neka tako i ostane!

    Autor i urednik emisije je Valentina Lekanić.

       Pratite nas i pišite nam!

kvadratnaznanje@rtrs.tv

http://www.rtrs.tv/program/emisija.php?id=244

Valentina Lekanić član je prve mlade novinarske postave Radio-televizije Republike Srpske, koja je svoje znanje u ovoj profesiji počela sticati još na početku rada ove medijske kuće, 1992. godine. Po struci je profesor srpskog jezika i književnosti. Dugo godina aktivno se bavila sportom, tačnije košarkom. Za skoro tri decenije televizijskog staža bila je član gotovo svih redakcija – kulturnog programa, sportskog, dokumentarnog, informativnog, obrazovnog. Autor je brojnih dokumentarnih emisija, i ne samo dokumentarnih. Bila je dugogodišnji urednik "Srpske danas" i cetralne informativne emisije "Dnevnik 2". Trenutno je urednica Redakcije obrazovnog programa Televizije Republike Srpske.
valentina.lekanic@rtrs.tv

 

Redakcija: Kulturni, obrazovni i religijski program

Kontakt: