X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Razbudilnik
Јutro i radio su iz iste priče!
Razbudilnik
06:00
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
O EMISIЈI
Razbudilnik

"Razbudilnik" je namijenjen svima onima koji žele dobro raspoloženi da počnu dan. Od 6.00 do 9.00 razgovaramo o svemu što je važno i nevažno, o malim stavrima koje život čine zanimljivijim, ali i aktuelnim temama... i to iz malo drugačijeg ugla.

Voditeljski par Slavica Ličina i Draško Ratković pomažu vam da se lakše razbudite, ali i nasmijete. To je važno, ne zaboravite da se po jutru dan poznaje.

U našim jutarnjim razgovaranjima učestvuju i slušaoci, javljajući se na bespatan broj telefona 080 050 308, ili šaljući SMS poruke na broj 065/245-245.

Јutro i radio su iz iste priče!

Redakcija: Dnevni program

06:00 | utorak, 26. Mart
Јutro i radio su iz iste priče!
Dok je u razvijenim zemljama boravak u domovima za stara lica u poznim godinama potpuno normalan, kod nas su u domovima uglavnom smještene osobe o kojima nema ko da brine i to im je posljednja opcija. To se čak kod nas smatra stramotom i poniženjem. S druge strane, kod nas je i malo domova koji imaju zadovoljavajuće uslove za dostojanstven život u trećoj životnoj dobi. Zato se stariji ljudi radije odlučuju za ostanak na kućnom ognjištu, pa makar živjeli sami i bez tuđe pomoći. Koje standarde bi trebalo da ispunjavaju domovi? Da li su previsoke cijene boravka za naše uslove? Ko kontroliliše rad domova?