latinica  ћирилица
SPORTSKI DODATAK | 26/03/2013 | 17:06

Milan poslao ponudu - 12 miliona za Vidića!

Vlasnik Milana Silvio Berluskoni poslao je ponudu od deset miliona funti, odnosno 11,8 miliona evra menadžeru Mančester Јunajteda seru Aleksu Fergusonu za njegovog kapitena Nemanju Vidića, piše "Goal.com".

Vidić, koji je odigrao samo 18 od 44 utakmica ove sezone za klub čiji je kapiten, prvo zbog povrede, a potom i zbog rotacije na kojoj Ferguson insistira kada je posljednja linija odbrane u pitanju, postaće slobodan igrač u junu 2014. godine i pred njim je bitna odluka:

Da li da u 32. godini produži ugovor sa Јunajtedom ili se okuša na nekom novom mjestu.

Milan, svakako, nije manji klub od Mančester Јunajteda. Štaviše.

Vidić je na Old Trafordu već sedam godina, u međuvremenu se etablirao kao jedan od najboljih defanzivaca svijeta, bio je proglašavan za najboljeg igrača Premijer lige i u izboru navijača i u izboru kolega, igrača, ali je superiornost kod Fergusona izgubio kada je prošle sezone teško povrijedio koljeno i propustio osam mjeseci.

Kada se jesenas vratio doživio je novu povredu i imao dvomiesečnu pauzu, a od kada se potpuno oporavio od zbirnih povreda ligamenata koljena i meniskusa, upao je u sistem rotacije u kojem gotovo identičan status imaju i Rio Ferdinand i DŽoni Evans i Fil DŽons.

U svemu tome i Milan vidi svoju šansu, a ovo nije prvi put da "rosoneri" pokušavaju da dovedu bivšeg reprezentativca Srbije.

Goal.com navodi i da Vidić u svojoj okolini ima savjetnike koji mu preporučuju da ode u Italiju, a da nije samo on blizu vrata Old Traforda.

Navodno će na ljeto klub napustiti i Antonio Valensija i Havijer Čičarito Ernandez, za kojeg mnogi tvrde da bi svuda bio starter osim u Јunajtedu, u konkurenciji Robina van Persija i Vejna Runija.

Zbog povrede i ulaska u četvrtu deceniju života, Vidićeva cijena pala je na 18,5 miliona funti prema procjenama portala Transfermarkt, ali je ovo možda i previsoka cijena u trenutku kada se Srbinu približava posljednja sezona ugovora.

To znači da bi on naredne zime bio slobodan da potpiše za bilo koji klub bez obeštećenja.

To ne bi bilo u interesu Mančester Јunajteda, koji će u naredom periodu morati da se odluči da li će Užičaninu ponuditi novi ugovor ili dozvoliti da pregovara sa potpredsjednikom Milana Adrijanom Galijanijem.

Na kraju, nije nemoguće da će Ferguson tražiti nešto više novca za kapitena od ponuđenih 11,8 miliona evra.

Milanova odbrana od odlaska Tijaga Silve u Pari Sen Žermen prilično je ranjiva.

U sredini igraju Kristijan Zapata i Filip Mekses, koji su bez problema primili četiri gola protiv Barselone na Kamp Nou stadionu.