latinica  ћирилица
SPORTSKI DODATAK | 26/03/2013 | 19:29

Trener Igokee: Otkažite Fajnal for!

Trener Igokee Dragan Bajić pozvao upravu lidera ABA lige da otkaže završni turnir u Laktašima. "Ovo je nepravda!"

Ovogodišnja sezona ABA lige trebalo je da bude najneizvjesnija i najkvalitetnija u posljednjih nekoliko godina, ali se zbog pogrešnog tumačenja pravila Evrolige pretvorila u košarkašku noćnu moru za pojedine učesnike, posebno one koji su ostvarili najbolje rezultate.

Najveći gubitnik u svemu tome je prvak regularnog dijela sezone, Igokea, koja, uprkos ostvarenom rezultatu, koji joj je na početku sezone garantovao direktan plasman u Evroligu, nije siguran učesnik elitnog takmičenja, a pitanje je da li će biti i ako se plasira u finale i obezbijedi adekvatnu dvoranu.

Sve ovo izazvalo je veliko nezadovoljstvo i ogorčenje u Igokei, a trener Dragan Bajić je zbog nekorektnog odnosa prema njegovoj ekipi u utorak u ime stručnog štaba i igrača u otvorenom pismu pozvao upravu kluba da otkaže organizaciju završnog turnira ABA lige, koja je u međuvremenu dodijeljena klubu iz Laktaša.

"Kad je kvalitet i snaga moga tima za predstojeći fajnal for u pitanju koji treba da se igra na našem parketu i uz našu publiku ne plašim se kao trener. Sa ovim timom ne plašim se nijednog protivnika, pogotovo ne u Laktašima, ali se plašim ožiljaka koji bi sigurno ostavili trajne posljedice na sve nas a to nam sigurno nije potrebno jer samo mi znamo kako se osjećamo poslije svega ovoga. Ako ste u mogućnosti otkažite Fajnal for pa neka ga organizuje neki veći klub, neki veći grad, neka veća država... Bolje da negdje odemo kao turisti, jer je došlo vrijeme da je bolje gubiti i ostati srećan nego pobjeđivati i ostati šokiran", piše u Bajićevom pismu upravi kluba.

Trener Igokee istakao je da se obraća upravi sa ovim zahtjevom, jer je prema njemu kao treneru, njegovom stručnom štabu i njegovim igračima učinjena velika nepravda.

"Sve ovo što se desilo je jedan veliki šok koji smo doživjeli i moji igrači kao sportisti i ja kao trener odnosno sportski radnik. Svi zajedno smo imali sportski motiv, a to je da budemo najbolji jer smo znali šta nam donosi ako smo najbolji. Kao trener ovoga tima najbolje znam koje su njegove mogućnosti i krajnji dometi, smatram da su najbolji što su i pokazali u proteklom periodu. Za to što smo najbolji zna se šta smo dobili - šok kao sportisti i ožiljak koji teško zarasta i jedno veliko NIŠTA!", istakao je Bajić.

Završni turnir ABA lige bi trebalo da bude odigran u Laktašima od 25. do 27. aprila, a Igokea će se u polufinalu sastati sa Partizanom mt:s, dok drugi polufinalni par čine Crvena zvezda Telekom i Radnički iz Kragujevca.