latinica  ћирилица
SPORTSKI DODATAK | 30/03/2013 | 11:52

"Borac" dobija licencu

Borac je obezbijedio neophodna sredstva za izmirenje duga i isplatu dijela plata igračima te stekao uslove da dobije licencu za međunarodnu scenu.

Novac je prikupljen za hvaljujući angažmnu i pomoći predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i njegovog kabineta, kompaniji "Integral inžinjering", preduzećima "Niskogradnja", "Lanako" Banjaluka, "Građenje" Istočno Sarajevo, "Nezavisnim novinama", Kompleksu Banjaluka, hotelu "Bosna".

Takođe, nađen je i zajednički jezik sa povjeriocima pa je klubu sa Gradskog stadiona poslije duže vremena deblokiran račun.

"Zadovoljni smo što je obezbijeđena licenca i što će Borac moći da izađe na međunarodnu scenu. Vjerujem da će se do Evrope doći kvalitetnim igrama u Premijer ligi. Uspjeli smo da se dogovorimo sa vlasnikom Škole fudbala "DŽaja" Milivojem Glišićem, koji je odblokirao račun na dva mjeseca i za to vrijeme treba da se pronađe rješenje za isplatu duga koji iznosi više od 810.000 maraka. Slično je dogovoreno i sa našim nekadašnjim članom Radne zajednice Mišom Vukeljom, koji će takođe prolongirati potraživanja" istakao je mandatar za sastav novog upravnog odbora Slobodan Radulj.

Banjalučanima je u petak skinuta i suspenzija zbog neizmirenih obaveza BSK-u pa u klubu sa velikom dozom optimizma ulaze u derbi 19. kola Premijer lige BiH sa Zrinjskim.

"Pronašli smo zajednički jezik. Borac je ispoštovao dio duga onoliko koliko je to u ovom trenutku realno, a za ostatak ćemo naknadno da se dogovorimo", rekao je predsjednik BSK-a Novak Damjanović, koji je dodao da će suspenzija biti skinuta automatski kao što je i nastupila.

Radulj održao je sastanak sa fudbalerima Borca, koji su po njegovim riječima pristali da se i obaveze prema njima prolongiraju.

ĆOptimizam u klubu je sada na mnogo većem nivou. Već u subotu igrači bi trebalo da dobiju dio plate i vjerujem da će situacija iz dana u dan biti sve bolja", naglasio je Radulj.

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević za meč sa Zrinjskim ne može da računa zbog žutih kartona na Vuleta Trivunovića, dok je Milan Stupar povrijeđen, a neizvjestan je i Vedran Kantar koji ima problema zbog viroze.

"Ne treba trošiti puno riječi na susret sa Zrinjskim. Naš cilj je izlazak na međunarodnu scenu, a do njega možemo doći samo pobjedom. Trijumf u ovom susretu imao bi i specifičnu težinu, jer bi sa njim potpuno otpisali Zrinjski, a možda i već poslije ovog kola izbila na treće mjesto koje vodi u Evropu", naglasio je Starčević.