latinica  ћирилица
SPORTSKI DODATAK | 04/04/2013 | 19:40

Dejvis kup: Srpski igrači maksimalno motivisani

Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je da svi igrači maksimalno motivisano dočekuju meč četvrtfinala Dejvis kupa protiv SAD, koji počinje sutra.

"Užasno je teško navići se na Dejvis kup ritam, koji je potpuno suprotan onome koji igrači imaju tokom sezone. Sve to zahtijeva jedan težak rad i mentalni napor, ali ono što krasi naše tenisere jeste činjenica da su svi oni maksimalno motivisani i oduševljeni što brane boje svoje zemlje", rekao je Obradović.

On je naglasio da članovi srpske reprezentacije mnogo više treniraju, od američkih tenisera.

"Svaki dan treniramo po tri puta. Svi igrači su zdravi i orni za predstojeći meč. Moj pomoćnik Dušan Vemić i ja smo obavili skauting i utvrdili da američki igrači mnogo manje treniraju", rekao je Obradović.

On je naglasio da je u Bojsiju "povelika kolonija Srba" koji dolaze na treninge i glasno bodre naš tim.

"Oni su toliko bučni da sam u jednom trenutku morao da ih zamolim da izađu kako bi igrači mogli da se koncentrišu na trening", rekao je Obradović.

On je istakao da je nadmorska visina u Bojsiju oko 750 metara, zbog čega je vazduh razrijeđen i loptica leti brže nego obično.

"Svaka čast igračima jer su se potrudili da sve odrade kako treba na najvišem mogućem nivou. Očekujem da budemo maksimalno fokusirani na start meča u petak", rekao je Obradović.

Reprezentacija Srbije u sastavu: Novak Djoković, Viktor Troicki, Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjić sastaje se sa selekcijom SAD od 5. do 7. aprila u meču za plasman u polufinale Dejvis kupa.