latinica  ћирилица
SPORTSKI DODATAK | 07/04/2013 | 17:07

Pobjeda srpskog dubla, korak do polufinala Dejvis kupa

Teniska reprezentacija Srbije povela je sa 2:1 u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv SAD, pošto su Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac u Bojsiju savladali braću Majka i Boba Brajana sa 7:6 (7:5), 7:6 (7:1), 5:7, 4:6, 15:13.

Srpskim teniserima sada je dovoljna još jedna pobjeda u singlu kako bi izborili plasman u polufinale Svjetske grupe.

U meču koji je trajao četiri i po sata i obilovao preokretima više nerava i koncentracije u odlučujućim trenucima imao je srpski dubl.

Zimonjić i Bozoljac su na startu meča prilično neočekivano i brzo poveli sa 2:0, ali je uslijedio veliki povratak braće Brajan, koji su stigla do izjednačenja.

Peti, "maratonski" set ipak je zasluženo pripao srpskim teniserima i sada u mečeve singla definitivno ulaze kao favoriti.

"Prije meča sam imao opkladu sa Iznerom koliko će vas biti ovde. Mislim da sam pobijdio. Hvala vam, kao da smo igrali kod kuće", poručio je Zimonjić navijačima poslije meča i dodao: "Ovo je velika prednost. I Viktor je bio na dvije lopte od pobjede. Novak je takođe odigrao vrhunski, nadam se da će tako biti i u nedjelju."

Ilija Bozoljac je istakao da su se on i Zimonjić dopunjavali u svakom segmentu igre i zahvalio se porodici na podršci.

Današnji program u Bojsiju otvaraju Novak Đoković i Sem Kveri, a u petom duelu snage će odmjeriti DŽon Izner i Viktor Troicki.