latinica  ћирилица
100 LICA, ЈEDNA PRIČA | 16/05/2013 | 10:36

IRENA MARIĆ: 49. od Vaših i naših 100 lica!

"SPORT ЈE NAЈVAŽNIЈI!", kaže bivša atletičarka, danas instruktor fitnesa i trener koji radi isključivo sa ženama i djecom sa posebnim potrebama.

Irena Marić"Uspjehe ne volim da rangiram! Sve što u životu uradim smatram uspjehom: atletska karijera, svaki dan- dječiji osmjeh, žene zadovoljne svojim izgledom , ali i zdravstvenim stanjem!

Prepreke? U životu nema prepreka- ili ih obiđem ili preskočim! A kroz život najbolje se prolazi sa osmjehom, pozitivnim razmišljanjem i uz sport, naravno!"

Ovo su riječi Irene Marić atletičarke i sportistkinje iz Doboja, koja svojim primjerom želi aktivirati cijeli Doboj. Atletikom se aktivno bavila 10 godina, bila je prvakinja BiH u trčanju na 100 I 200 metara, prvakinja R.Srpske, osvojila je balkansku medalju i 5.-o mjesto svih vremena u BiH na 100 metara  .

Poslije silnih povreda, ono što ju je održalo i zadržalo u sportu jesu prije svega zdrave navike, zdrav i ispunjen način života i ogromna želja da motiviše  žene, mlade ljude i prvenstveno djecu, da od malih nogu shvate važnost fizičke aktivnosti i prednosti sportskog načina života.

"NjIHOVA SREĆA ЈE MOЈ USPЈEH!", zaključuje Irena.