latinica  ћирилица
100 LICA, ЈEDNA PRIČA | 17/05/2013 | 10:34

TIЈANA MIЈATOVIĆ: 50. od Vaših i naših 100 lica!

"Јoš uvijek se zaljubljujem u violinu !" , kaže i nakon 13 godina sviranja ovog instrumenta.

"Može da dočara ljudski glas , zvuči toplo i ima širok spektar emocija koje se mogu prenijeti kroz zvuk violine. Zajedničko svima nama, muzičarima , je doživljavanje "svog" instrumenta kao prijatelja, i upravo kao način za ispoljavanje emocija, " tako razmišlja mlada violinistkinja iz Banjaluke, Tijana Mijatović.

Tijana Mijatović

Tijana je studentkinja 1. godine Elektro-tehničkog fakulteta  u Banjaluci. Odluka da upiše baš taj fakultet, iznenadila je sve koji je poznaju i koji su sigurno očekivali da upiše Muzičku akademiju. Ipak, nakon što je dobro razmislila, posložila sve faktore i "za" i "protiv"- odlučila je: ne želim da mi violina postane obaveza, već želim da ostane -ljubav!

Violinu je počela svirati kada je imala 5 godina. Za to je najviše zaslužen Dušan Šestić, bivši Tijanin nastavnik violine. Uočio je Tijanin talenat u dječijem horu i uputio je u Muzičku školu.

Kao solista, nastupala je na republičkim takmičenjima i 5 godina za redom osvajala 1. mjesto.Nagrade je osvajala i na takmičenjima u Beogradu, Nišu, Sremskoj Mitrovici, svirala je sa mnogo orkestara, a trenutno najčešće svira sa banjalučkom filharmonijom, gdje je do skoro bila najmlađi član filharmonije.