latinica  ћирилица
U RITMU DANA | 31/05/2013 | 17:51

Odlične rekacije publike i stručne javnosti - na otvaranju Paviljona BiH na 55. Venecijanskom bijenalu

''U RITMU DANA''- 31. 05. 2013. Svečana ceremonija otvaranja Paviljona BiH na 55. venecijanskom bijenalu naišla je sinoć na odličan prijem cjelokupne stručne kritike i javnosti, rekla je u telefonskoj izjavi za Radio RS direktorica Muzeja savremene umjetnosti RS Ljiljana Labović Marinković

 Izložbu je otvorio umjetnik Mladen Miljanović izvođenjem performansa '' Pritisak želja'', što je izazvalo veliko interesovanje posjetilaca, rekla je direktorica ovog muzeja. Mediji u Italiji ocijenili su da je Paviljon BiH prvi na listi onih koje treba posjetiti na bijenalu.

  ''Sinoć u Veneciji, na otvaranju Paviljona BiH, bilo je zaista impresivno'', izjavio je za naš Radio ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija. On je naglasio da je ovo veliki iskorak kulture i umjetnosti RS u evropskim i svjetskim okvirima. 

  ''Vlada Republike Srpske želi i nastojaće i dalje da podrži rad umjetnika i kulturu , povrdila je potpredsjednica Vlade RS i ministarka porodice omladine i sporta Nada Tešanović. '' Sigurna sam da imamo šta da pokažemo svijetu i na taj način predstavimo RS u najboljem svjetlu, '' rekla je Nada Tešanović, ističući da su ''najbolji ambasadori Republike Srpske upravo kultura i sport''.

  Izložba Mladena Miljanovića rađena je  u produkciji Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske. Izložba je otvorena u prisustvu brojnih ličnosti iz javnog i kulturnog života RS.
Venecijansko bijenale biće zvanično otvoreno sutra, 1. juna, i trajaće do 23. novembra.

 

TELEFONSKI RAZGOVORI  SA  DIREKTORICOM MUZEЈA  SAVREMENE UMЈETNOSTI  RS  LjILjNOM LABOVIĆ- MARINKOVIĆ, MINISTROM PROSVЈETE I KULTURE RS ,GORANOM MUTABDŽIЈOM I  POTPREDSЈEDNICOM VLADE RS  I MINISTARKOM  PORODICE OMLADINE I SPORTA, NADOM TEŠANOVIĆ - emitovani  u emisiji  '' U ritmu dana''- 31. 05. 2013.  u terminu  od 13  do 14 časova. AUDIO