latinica  ћирилица
100 LICA, ЈEDNA PRIČA | 03/09/2013 | 12:32

IGOR IKALOVIĆ: 52. od Vaših i naših 100 lica!

Svojim spretnim rukama uljepšava ljude, ali i čini dobra djela! I na jedan i drugi način-USREĆUЈE LjUDE!

Sto lica, jedna priča - Igor IkalovićOdlučio je biti frizer, kaže, onako..spontano. I upisao je srednju Tehnološku školu, frizerski smjer.

Nije trebalo dugo vremena da pokaže svoj talenat- uljepšavanje ljudi! Svoje umijeće dokazao je na takmičenjima- domaćim i inostranim. Kao junior , pobjeđivao je i seniore.Nakon brojnih nagrada, povukao se iz takmičarskog dijela- ali ne u potpunosti. Postao je sudija za sva internacionalna takmičenja.

Ali tu se nije zaustavio! Za sebe kaže da je veliki hedonista. Voli život i uživa u njemu. Ali zbog toga nije imun na tuđu nesreću.

Potaknut jednim novinskim člankom pokrenuo je sa prijateljima humanitarnu akciju s ciljem da mališanu iz jedne banjalučke višečlane i nažalost, socijalno ugrožene porodice , obezbjede ono što sva djeca vole- slatkiše! Ali zahvaljujući velikom odzivu ljudi iz cijele BiH , akcija je PRERASLA I NADŽIVЈELA samu sebe! Obezbjedili su hranu za korisnike javne kuhinje Crvenog krsta. Takođe Igoru nije teško ni otići u zabačene , ruralne dijelove, posjetiti porodice koje ne samo da žive u neimaštini, već nemaju ni prevoz , nemaju način da dođu do grada po svoj dnevni obrok.

"Akcija će biti još!", najavljuje nam Igor.

Mi ga na ovaj način podržavamo i zahvaljujemo što na slučne akcije podstiče sve nas. Podstiče nas svojim djelima , ali i ljubaznim riječima , u svom, frizerskom žargonu:

 " MOLIM VAS DA BUDETE DOBRI! DA POMOGNETE LjUDIMA U SVOЈOЈ BLIZINI , ЈER SVAKI OSMЈEH KOЈI TAKO IZAZOVETE, BLjEŠTAVIЈI ЈE OD SVE I ЈEDNE FRIZURE!"