latinica  ћирилица
100 LICA, ЈEDNA PRIČA | 04/09/2013 | 13:52

NIKOLINA CVIЈIĆ: 53. od Vaših i naših 100 priča!

"Na mladima svijet ostaje!"- ako je to istina, za budućnost ne treba da brinemo sve dok imamo ovakve mlade, ambiciozne i uspješne ljude! Upoznajmo nesvakidašnju 16-ogodišnjakinju!

Nikolina Cvijić

"Tata-mata za jezike", tako su o Nikolini, srednjoškolki iz Mrkonjić Grada  pisale domaće, ali i Francuske novine. Učenica je 3. razreda Gimnazije u Banjaluci, društveno-jezički smjer, govori 3 jezika, aktivna  je članica KUD-a iz Mrkonjić Grada, pjeva, komponuje, nastupa na muzičkim festivalima i osvaja nagrade.

KAKO?? 

KAŽE, MORATE BITI UPORNI I VЈEROVATI U SEBE!!!!

Školske 2012-2013 godine boravila je 10 mjeseci u Francuskoj na razmjeni učenika. Otišla je bez poznavanja francuskog jezika, a potpuno ga je savladala za samo 3 mjeseca. U junu je položila i maturski rad na francuskom,zbog čega je jako ponosna. Nikolina ponosna, a Francuzi iznenađeni i oduševljeni .

Osim francuskog, govori i engleski i njemački jezik , a njemački je naučila kao mala djevojčica- gledajući njemačke crtane filmove!! Za nepovjerovati!!!

Planira studirati  u Njemačkoj ili Francuskoj. Ali ko zna, možda Nikolina završi i u Јapanu, na primjer! Za nju, sve je moguće! :)

Ima Nikolina još talenata!

Prekrasno pjeva! Komponuje! Na muzičkim festivalima osvajala je prva mjesta!

Voli i tradicionalne pjesme i igre. Aktivna je članica KUD-a Petar 1. Njegoš Mrkonjić iz Mrkonjić Grada....

A sve je postigla svojom UPORNOŠĆU! I ko zna šta će još da ostvari! Nadamo se da će i u budućnosti biti još mnogo povoda da snimamo priče o mladoj Nikolini.