latinica  ћирилица
100 LICA, ЈEDNA PRIČA | 09/09/2013 | 09:48

VESO AREŽINA: 56. od Vaših i naših 100 lica!!!

Kako stići iz Prijedora do "Kuće slavnih" u Las Vegasu? Veso nam kaže : "Polako." :)

"Tekvondo je ono što najbolje znam da radim!!", kaže 52-ogodišnji majstor tekvondoa i trener tekvondo kluba "Ljubija" iz Prijedora.

Veso Arežina

Ovom korejskom borilačkom vještinom snage, brzine i tehnike, Arežina se bavi više od 35 godina. A 1996. godine u Prijedoru je osnovan i tekvondo klub "Ljubija" gdje od prvog dana mladi sportisti treniraju pod budnim okom Vese Arežine.

Njihovi uspjesi i rezultati po svim sportskim knjigama skoro pa su neobjašnjivi. Više godina su uzastopni prvaci RS u pionirskoj, kadetskoj  i juniorskoj konkurenciji.Više godina za redom apsolutni su prvaci otvorenog prvenstva Srbije, Slovačke, Italije, viceprvaci prvenstva u Njemačkoj.

ZADNjIH 15 GODINA U PRIЈEDOR SE SA TAKMIČENjA NISU VRATILI BEZ PEHARA I MEDALjA!!! Klub krasi više od 420 pehara i preko 5000 medalja!

A sada je njihov trener Veso , više nego zasluženo nominovan za ulazak u "Kuću slavnih"! Kada je saznao to od Miroslava Brežana, pitao ga je da li je to u Hrvatskoj možda...Ne, ne! Spremaj se na put u Las Vegas!!! Bliži se i datum putovanja, odjelo je već stiglo, garantno pismo i sve ostalo.A odjelo je Vesi predstavljalo najveći problem. Ali izdržaće, kaže , iako je navikao na udobnu trenerku :)

U svemu - porodica mu pruža veliku podršku. Supruga (majstor tekvondoa) i brat (sudija) takođe su dio tekvondo svijeta. Trenutno u klubu Veso trenira  400 mališana , i sve su to njegova djeca, kaže Veso, borci koje on stvara.

A svima savjetuje: polako i uporno i neko će već vidjeti vaše rezultate, možda čak i američka "Kuća slavnih"! :)