latinica  ћирилица
100 LICA, ЈEDNA PRIČA | 10/09/2013 | 09:29

STOЈKA MIЈATOVIĆ: 57. od Vaših i naših 100 lica!

Mislite da je posao bibliotekara dosadan, monoton? Griješite! Ako volite knjige svaki dan je svijet za sebe, to nam poručuje najbolja bibliotekarka Republike Srpske.

Andrić je rekao : "Šta znači jedna , pa čak i najljepša knjiga, kada čovjek zna da  postoje stotine i hiljade drugih knjiga." Nepročitanih.

Stojka Mijatović

Stojka mnogo voli da čita Andrića. Voli ga od malih nogu, kada je kaže, pješačila i po 5 km da bi došla do biblioteke i izabrala uvijek novi naslov.

I u Višegrad je došla Andrićevom stazom. Završila je Gimnaziju, radila u prosvjeti, ali ipak njena prva ljubav je bibliotekarstvo.

Sve u životu postigla je usavršavajući se i čitajući knjige.  Bibliotekarstvu je posvećena skoro 30 godina.Najsrećnija je kada vidi djecu u biblioteci-najmlađe čitače, ali prije svega cijeni mogućnost druženja i razmjene iskustava sa brojnim bibliotekarima iz cijele RS, okruženja i inostranstva.

Postigla je da se bibliotekari iz RS udruže, da svakodnevno imaju priliku za razmjenu iskustava i mišljenja, a sve ih povezuje ljubav prema knjizi i prema čitanju.