latinica  ћирилица
100 LICA, ЈEDNA PRIČA | 11/09/2013 | 10:31

TIHOMIR DAKIĆ: 58. od Vaših i naših 100 lica!

"UKOLIKO ŽELITE DA VIDITE PROMЈENE OKO SEBE , MORATE DA BUDETE DIO NjIH! MORATE UČESTVOVATI AKTIVNO U NjIMA!"

Ko je Tihomir Dakić?

Ekolog, zaštitnik životne sredine - zaljubljenik u prirodu!

Tihomir Dakić

Profesor fizičkog vaspitanja , rukometaš , ali prije svega - biciklista zdravog, sportskog duha, uma i tijela :)

Banjalučanin, aktivista- borac za bolji status svakog građanina, borac za prava čovjeka.

Tvrdoglav, uporan i istrajan čovjek , odan sebi i svojim stavovima. Kritičku svijest su mu još od malih nogu usadili roditelji, naučivši ga da stvari oko sebe ne prihvata kao "servirane" i  jedine moguće, već da uvijek istražuje , analizira , uči , saznaje , da  traži , pronalazi i cijeni prave životne kvalitete. 

Amaterski se bavio glumom. Sa gradskim pozorištem "Јazavac" i predstavom "Braća" , a u saradnji sa Andrejom Paćotom, talijanskim režiserom, boravio je u Njujorku 3 sedmice. Nakon toga je uslijedilo snimanje dokumentarnog filma " Speed of life"  ("Brzina života") , filma posvećenog biciklizmu i razvoju cikloturizma.

Radeći u Centru za životnu sredinu u Banjaluci od 2003.godine počinje ozbiljnije zagovarati sve ekološke pravce, pa tako i primjenu bicikla kao prevoznog sredstva, rad na biciklističkim stazama, a zaslužan je i za izmjenu i dopunu zakona o bezbjednosti na putevima-kacige više nisu moranje, već preporuka. Nacionalni je koordinator za evropsku mrežu cikloturističkih ruta i evropske sedmice mobilnosti. Ma , sav je evropski , a naš čovjek :)

RADI ONO ŠTO VOLI!  ŽIVI ŽIVOT ISPUNjEN RAZNIM USPONIMA, PADOVIMA I KRIVINAMA , ALI USPЈEŠNO ODRŽAVA RAVNOTEŽU :) A nakon pada, ustaje, očisti sa sebe prašinu, podigne glavu i nastavi dalje vožnju savršenom brzinom života! Za slobodu -DVA SU MU TOČKA DOVOLjNA ! :)