latinica  ћирилица
100 LICA, ЈEDNA PRIČA | 12/09/2013 | 14:39

BRANKO RUSMIR: 59. od Vaših i naših 100 lica!

Igrom boja i svjetlosti putujemo od Kotor Varoša do Pariza!

Branko Rusmir"I mala sredina može iznjedriti velikog umjetnika"- ovako su sa razlogom pisali o slikaru Branku Rusmiru. A da je velik umjetnik potvrđuju nam njegova djela ocjenjena najboljim kritikama  od brojnih domaćih i inostranih stručnjaka iz svijeta umjetnosti.

Motivi , tehnike rada su različiti, ali na Rusmirovim slikama često možemo prepoznati simbole bijega od banalnosti življenja , od tzv. vakumiranog vremena. Svijet koji ga okružuje, prizore iz prirode, ljude, preobražava svojom umjetničkom maštom u nešto mistično, duhovno i tajanstveno.

 Tragajući uvijek za novim spoznajama, "trag svjetlosti" odveo ga je u grad svjetlosti , grad umjetnosti- Pariz,  izlagao je svoja djela i u Veneciji, Torinu.Ali ipak ostao je stilski svoj, usavršivši vlastiti način likovnog izražavanja. 

Rusmir je slikar koji živi slikarstvo, kome je pogled ka sopstvenoj unutrašnjosti jednako važan kao i pogled ka spoljašnjem svijetu.

Teži da mu slike ostanu u vremenu, da i dalje , kako kažu posmatrači njegovih djela, "slike imaju dušu",vedru dušu.

A talenat u sebi imamo svi, kaže nam Branko.PREPOZNAЈMO U SEBI KREATIVNE PODSTICAЈE, PRONAĐIMO SEBI SVOЈSTVEN IZRAZ , PREPOZNAЈMO U ČEMU SMO SNAŽNI , ЈAKI I ZA ŠTA SMO ZAPRAVO STVORENI!  

I OSTVARIMO SE KROZ DAR TALENTA!