latinica  ћирилица
100 LICA, ЈEDNA PRIČA | 18/09/2013 | 09:46

DARKO CVIЈETIĆ: 63.od Vaših i naših 100 lica!

"SAMO VЈERUЈUĆI SEBI, MOŽE SE PROKOPATI PUT DO SEBE!", kaže nam to prijedorski pjesnik , glumac , režiser - u dvije riječi: umjetnička duša!

Darko CvijetićInspirativno je sve što ga okružuje, a kaže, umjetnost je potraga za tišinom, za mirom, smirajem. Beketove riječi :"Učini to opet, pogriješi još bolje!" moto je Cvijetićevog spisateljstva i bavljenja umjetnošću, evo već punih 40 godina.

U prijedorsko pozorište došao je još kao mladić, pokucao na vrata i rekao "Hoću da budem glumac!" i od tada ostao je u pozorištu 30 godina. 

Propisao je pokušavajući da riječima uredi svijet koji ga okružuje.Do sada je napisao 6 knjiga, 5 knjiga poezije . A režija je sublimat poezije, jer dobar reditelj ne može biti bez metaforičkog načina promišljanja i shvatanja svijeta.

Iza njega su brojne pozorišne nagrade od njegove matične kuće, nagrada za pjesništvo, iako kaže da nagrade za pjesme ne ganja i ne planira ganjati, jer je svaka pjesma , svaki stih koji napišete, već po sebi sama milost božija.

Šta dalje? Nastaviti kopati po sebi, ići iz predstave u predstavu, sanjati svoj san i boriti se da  kisik i dalje diše kroz umjetnost.