latinica  ћирилица
100 LICA, ЈEDNA PRIČA | 19/09/2013 | 12:40

DRAGAN PERO PETRUŠIĆ: 64. od Vaših i naših 100 lica!!

U SVE SE MЈEŠA I SVE RADI USPЈEŠNO! NjEGOV ŽIVOT ЈE MUZIKA I NjEGOVA PORODICA ŽIVI KROZ UMЈETNOST! Zavirimo zajedno u njihov svijet!!!

Dragan Pero Petrušić

Zove se Dragan, ali svi ga još od malih nogu zovu Pero. Zašto? Zbog violiniste Perice Stjepanovića. Glavni lik današnje priče prvo je naučio svirati frulu, pa violinu. Ali tu se nije zaustavio! Svira  tradicionalne instrumente dvojnice, šargiju, harmoniku, klavijature i gitaru.

Najviše voli da sluša violinu, a da svira gitaru.Pero je samouk muzičar. Od malena je zavolio muziku, još dok su ga roditelji vodili na narodne skupove, zborove..i dok bi roditelji igrali kolo, mali Pero sjedio bi u sred kola u društvu muzičara. Gledao ih, slušao...uz njih učio, a kasnije se odrastajući, putujući, upoznavajući brojne buzičare, usavršavao.

Njegov san bio je da svira rock and roll!! Da bude dio benda! I ta mu se želja i ostvarila! Svirao je u nekoliko različitih bendova, ali kao najuspješniji izdvaja "Paklene vozače". Nažalost, trenutno ne sviraju, ali ko zna , možda ih neka bolja , buduća vremena ponovo okupe!

Kao tonac , 90-ih godina počeo je raditi na radiju Ozren , ispunjavajući sebi želju da radi sa tehnikom, da niveliše, balansira, komponuje...

Dragan je multitalentovan čovjek, a takva je cijela njegova porodica. Supruga se bavi slikanjem, a kćerka i sin idu u muzičku školu, sviraju, pjevaju.....I S PЈESMOM PORODICA PETRUŠIĆ ULAZI U SVAKI NOVI DAN!!!