latinica  ћирилица
100 LICA, ЈEDNA PRIČA | 23/09/2013 | 12:03

ĐURO KODŽO: 66. od Vaših i naših 100 lica!

ZA USPЈEH ЈE POTREBNO MNOGO TOGA: talenat, znanje, vjera u sebe, genetsko naslijeđe...ali i PODRŠKA DRUGIH LjUDI!, kaže nam to atletičar iz Mrkonjić Grada.

Đuro Kodžo Atletičar, dugogodišnji maratonac, aktivni sportista. Za 20 godina pretrčao je oko 100 000 km ili 3 puta oko zemaljske kugle. 

Učestvovao na najvećim sportskim takmičenjima: na olimpijskim igrama, na svjetskom i evropskom prvenstvu. Već 5 godina rekorder je zagrebačkog maratona.

Trči od malena. U osnovnoj školi najbolje je trčao kroseve. Najaktivni je bio u svojim 20-im godinama, kada ga ni ratne okolnosti nisu zaustavile.Trčao je za vojsku RS, pobjedio na trci vojnika u Bijeljini, zatim u Srbiji. I tako su krenuli njegovi uspjesi.

Nizala su se takmičenja. Sve veća i veća. Broj osvojenih pehara i medalja skoro da i ne zna, ali ono što Đuro sigurno zna je da je uspjeh nemoguće ostvariti bez podrške. Zadovoljan je svojim uspjesima, postignutim rezultatima, ali ipak smatra da je mogao ostvariti daleko više, da je samo imao veću podršku.

Genetsko naslijeđe, predispozicija, volja i uslovi za treniranje -presudni su za uspjeh. Ali kako nam Kodžo kaže, uzalud vam i trud i talenat, bez ulaganja u vas, nemoguće je ostvariti vrhunske sportske rezultate.

Mi dodajemo za kraj, ULAŽITE U SEBE, DA BI I NEKO DRUGI ULOŽIO U VAS!!

SAMO NAPRIЈED, NAPREDUЈTE!!!