latinica  ћирилица
100 LICA, ЈEDNA PRIČA | 08/10/2013 | 11:09

SAŠA ЈOVIĆ: 76. od vaših i naših 100 lica

Prihvatanje života, vjera u sebe, snaga duha i odlučna upornost , bukvalno, PODIŽU NA NOGE!!! BRAVO SAŠA!SAMO NAPRIЈED!!!

Ovo je Sašina životna priča:

Operisan je  u Beogradu, na neurohirurgiji,  kada je imao samo 2 godine. Nakon toga nastavio je  "normalan život". Odrastao, školovao se, služio vojsku, zaposlio se, radio teške, fizičke poslove. Tada je već počeo osjećati probleme -bolove u kičmi, ali nije mnogo brinuo o tome. Rat, stresna svakodnevica, nestanak oca...sve to prouzrokovalo je u njegovoj 30-oj godini života naglo pogoršanje i paralizu lijeve noge. Iz Teslića odlazi u Doboj, pa u Banjaluku, pa za Beograd gdje je  operisan i rehabilitovan. 

Ipak tu nije kraj Sašinih muka. Otpušten je kući. Nastavlja rehabilitaciju. Zdravstveno stanje se opet pogoršava. U banji dobija konačnu dijagnozu-osteoporoza. Godinu dana je trajala ta neuspješna rehabilitacija, dok se nije odlučio POKRENUTI! Volja, disciplinovanost, vježbanje, nabavljanje sprava, tegova, lopti, raznih pomagala...i počinje treniranje jednog po jednog mišića. Vježba Saši postaje  kao odlazak na posao-svakodnevna, višesatna obaveza. A šta ga je vodilo i još uvijek na tom putu vodi: vizija uspjeha!!!

Rezltati postaju vidljivi! Nakon skoro godinu dana potpune nepokretnosti, Saša uspjeva ne samo ustati iz kolica, već i napraviti prve korake zadivljujući i sebe i druge!

Saša, samo nastavi tako! Svi smo uz tebe!Iznenađuj i dalje, prvo sebe, a onda i nas, dokazujući moć vjere i snagu čovjekove volje . Sigurni smo da ćeš svoju viziju ostvariti, da će do proljeća rezultati biti još bolji i da ćeš uskoro ostvariti svoju želju da radiš u nekoj organizaciji u kojoj ćeš svoja iskustva prenijeti drugima!