latinica  ћирилица
ЈUTARNjI PROGRAM | 11/10/2013 | 09:56

Kultura stanovanja

U ovoj godini, Komunalna policija je na poziv građana, intervenisala 64 puta, ali nije izrekla nijednu sankciju nesavjesnim građanima, izjavio je u Јutarnjem programu Radija Republike Srpske Zoran Јanjuš, šef poslova Komunalne policije u Administrativnoj službi Grada Banjaluka.

On je precizirao kada treba zvati Komunalnu policiju a kada Ministarstvo unutrašnjih poslova. Zvuk bušilice rano ujutru, glasna muzika sa rođendanske žurke kasno poslije ponoći ili građevinski radovi u vrijeme kućnog reda u nadležnosti su komunalne policije, međutim, ako neko ispod vašeg prozora viče, lomi flaše ili na neki drugi način remeti javni red, tada treba da se obratite MUP-u Srpske. Komunalna policija, kao organizaciona jedinica u sastavu organa gradske uprave ima svrhu obezbjeđenja izvršavanja poslova koji su u nadležnosti grada.
Komunalna policija, zajedno sa inspektorima, krenula je nedavno u kontrolu privatnih parcela i dvorišta, a neuredni vlasnici će morati da plate novčane kazne. Komunalci i inspektori kažu da su prilikom kontrola zaticali nered, ali nisu izdavali prekršajne naloge, već samo upozorenja. Poručuju da će uvesti oštrije kazne jer im se građani zbog zapuštenih dvorišta svakodnevno žale.
U posljednje vrijeme, većina građana strahuje i zbog preglasne muzike koja odjekuje iz kafića i noćnih klubova, ali i zbog tuča, galame i turiranja vozila u kasnim večernjim i jutarnjim časovima.