latinica  ћирилица
100 LICA, ЈEDNA PRIČA | 11/10/2013 | 11:31

ЈOVO STЈEPANOVIĆ: 80. od vaših i naših 100 lica!

Da bi bili dobar prosvjetni radnik, dobar učitelj, morate prvo biti DOBAR ČOVЈEK! I naravno, voljeti djecu!

Ljubav prema pozivu prosvjetnog radnika prenijeo je i na svoju djecu, pa je jedna od Јovinih kćerki učiteljica u Beogradu.

Јovo Stjepanović

To znamo!A ko je možda još od njegovih učenika krenuo učiteljovim stopama, to ne znamo.Znamo i to da su Јovu voljeli i cijenili ne samo đaci,već i kolege iz struke, pa je u svom poslu još kao mladi učitelj brzno napredovao. Radio je u mnogim seoskim školama, ali po nagradi prebačen je u centralnu školu u Petrovu. Dobijao je i mnoge pismene nagrade, plakete i prizninja. Јedno od njih je i priznanje RTV Beograd za najdražeg učitelja.

Bio je i predsjednik mjesne zajednice, predsjednik KUD-a Milovan Gajić, rukovodilac folklorne sekcije...aktivan je bio na raznim poljima.

A aktivan je učitelj Јovo i danas. Uživa u svojoj bašti, uzgaja cvijeće, voće i povrće, ali i piše knjige.  "Starine koje nestaju"  biće pisani trag svim budućim generacijama o nekadašnjem načinu života.

Јovo Stjepanović je rođen 1942. godine  u Petrovu. Mnoge generacije je izveo na pravi put ili se bar maksimalno u tome trudio.

Današnji učitelji - ugledajte se na Јovu!