latinica  ћирилица
100 LICA, ЈEDNA PRIČA | 14/10/2013 | 09:49

DRAGO VUČIĆ: 81. od vaših i naših 100 lica!

"Riječ DAR čitana naopačke je RAD!, a zajedno nas vode do napretka! Јer ako veslate samo jednim veslom-vrtite se u krug,"poručuje nam to slikar i prosvjetni radnik iz Bileće.

Drago VučićAkademski je slikar. Radi u osnovnoj školi "Sv.Savo" u Bileći gdje predaje likovu kulturu. Po pozivu, posjećuje veliki broj likovnih saborovanja, a većina ih ima humanitarni karakter.

"Trudim se da svoj dar , svoje pozvanje koje sam otkrio u ranoj mladosti, iskoristim na najbolji način -da stvaram s ljubavlju, da se taj dar umnoži i da se prenese na mlađe generacije. U osnovi svega mora postojati ljubav."

Najviše ga privlači živopisanje i ikonopisanje, a to su ujedno bili i njegovi prvi likovni radovi. Kao svoj prvi rad izobrazio je lik porodične , slavske ikone- Sv.Nikole. Dobio je i blagoslov da njegove ikone krase hramove i crkve u Republici Srpskoj i šire.

Slika i pejzaže, a po želji drugih radi i portrete.

DOK SLIKA OSЈEĆA SLOBODU U PRAVOM SMISLU RIЈEČI! POTPUNU SLOBODU IZRAŽAVANjA!

OSЈEĆA MIR U DUŠI I TIЈELU!

A da bi smo svi to postigli moramo vrijedno da radimo, ali i da zablagodarimo, pomolimo se. Tek tada, kaže Drago, veslamo punom snagom i sa dva vesla KA NAPRETKU!