latinica  ћирилица
100 LICA, ЈEDNA PRIČA | 15/10/2013 | 14:38

RADE STUPAR: 82.od vaših i naših 100 lica!

ŽIVITE I RADITE -ODGOVORNO, ISKRENO I POŠTENO!!! REZULTATI ĆE DOĆI SAMI PO SEBI!!!

Od malih nogu želio je da se bavi glumom. Redovno je odlazio u pozorište , u kino, volio je gledati predstave, filmove , a kasnije i glumačke talenate preko malog ekrana.

Nije mu se ispunila mladalačka želja da upiše glumačku školu, već je krenuo nekim drugim životnim putem. Ali ipak, put ga je doveo u prijedorsko pozorište. Po pozivu tadašnjeg direktora pozorišta, 1984. godine Rade je dobio prvu ulogu. Doduše, uloga je u početku bila mala, ali kroz pripremu je rasla , jer se reditelju dopalo kako je Rade glumio. Takav vid pohvale ohrabri je mladog Radu da nastavi da radi i razvija svoj glumački talenat i ljubav prema ovom pozivu. Nizale su se predstave, različite uloge, a ove godine Rade je obilježio i lijep jubilej-30 godina rada!

Bio je i dugo ostao "tremaroš". Kaže, želio je raditi bez greške, a strah od greške stvarao je i tremu. Ipak, uz kolege glumce polako je savladao i tremu. Odigrao je veliki broj značajnih uloga i na svaku je ponosan, jer je u svaku utkao dio sebe.

"Kroz život treba ići odgovorno, iskreno i pošteno!!! To "košta" i u ovom vremenu nije baš "moderno", ali to je jedini vrijedan način življenja i rada! Način  kojim se i ostvaruju DOBRI I TRAЈNI rezultati! "